Световната пандемия от COVID-19 се оказа в основата на липсата на сър Антъни Хопкинс от железопътната гара в Ел Ей „Юнион стейшън“, където бяха раздадени 93-ите награди „Оскар“.

Именно 83-годишният актьор се оказа голямата изненада за вечерта, като спечели статуетката за най-добро изпълнение в главна роля за участието си в „Бащата“. За фаворит се смяташе покойният Чадуик Боузман, като медиите отвъд Океана, сред които и LA Times, смятат, че именно заради това продуцентите начело със Стивън Содърбърг, са поставили категорията последна за събитието.

Така, традицията галата да завърши с новината за най-добрия филм на годината бе нарушена. „Земя на номади“ взе отличието преди обявяването на актрисата и актьора, заслужили си „Оскар“ за главна роля.

Хоакин Финикс бе последният човек обаче на сцената. Именно той трябваше да връчи наградата на Хопкинс. Лауреатът бе извън страната, като няколко дни преди церемонията се прибра в родния Уелс. Според източници на LA Times екипът на „Бащата“ останал разочарован, че не се допуска онлайн включване на събитието. А най-възрастният носител на актьорски „Оскар“ предпочел да не се излага на опасност заради струпванията около наградите.