Игралният филм „Защо Аз?“, който беше представен в рамките на София Филм Фест, ще бъде разпространен в няколко кино салона в София.

„Филмът повдига много въпроси, които си задаваме всеки ден и според мен трябва да бъде гледан от всички родни прокурори, адвокати и съдии. Последно време Румъния стана за пример за борбата си с корупцията, но никой не се замисля какво коства всичко това и как то се случва. Този филм ще ви покаже началото на историята, която виждаме в новините всеки ден и е напълно актуална за българския политически живот“, споделя Борислав Чучков, продуцент от българска страна на лентата.

“Защо аз?” е написан и режисиран от утвърдения румънски режисьор Тудор Джурджу. Продуценти от България са Борислав и Виктор Чучкови и Мария Методиева от „Чучков Брадърс“, а продукцията е осъществена с подкрепата на Националния Филмов Център и Euroimages.

Сюжетът на филма разказва за младият прокурор Кристиан, който е идеалист и желае да разплете случай, по който е обвинен в корупция негов висшестоящ колега. Търсейки истината, той навлиза в опасна зона, осеяна с изненадващи и болезнени разкрития. Във филма участват Емилиян Опреа, Михай Константин, Андреа Василе, Дан Кондураке и Ливиу Пинтилеаса.

"Защо аз?" спечели наградата на критиката на "София филм фест" 2015. Филмът тръгва от 02 Октомври в кината Cine Grand CCS, Дом на киното, Евросинема, Културен център G8 и Одеон.