Благой има голяма изгода от брака си с Есмер, дори и той да му струва поредната издръжка от няколко хиляди на месец, а именно – реабилитирането на имиджа му в обществото като сериозен хетеросексуален мъж, тъй като и до днес има съмнения и за двете.

За никого в светските среди не са тайна похожденията на Благо, множеството му изневери и игрички.

Докато все още живееше с майката на децата си Христина, той бе хванат в крачка не с една и две дами от светските среди, пише bliasak.bg. По-сериозни отношения Георгиев имаше с Лияна, с която завъртя любовна авантюра от края на 2009 г. до средата на 2010 г.



След раждането на първото дете на футболиста – Йоана, през 2010 г. Христина даде втори шанс на Благой, но се говори, че за следващите 4 години на Витанова й се е налагало да дава и трети, и четвърти, и пети... Въпреки че повечето хроникьори вярват, че крачката встрани, която Благой направи през есента на 2014 г. с бившата годеница на бизнесмена Христо Сираков – Биляна Евгениева, е довела до края на съвместното съжителство на Благо и Хриси, истината е, че бившата гимнастичка показала вратата на футболиста много преди това!



Списъкът с похождения на Благой бил по-голям от броя на татуировките му, макар някои да твърдят, че за всяка изневяра, в знак на разкаяние, Благо си изтипосвал нов татус. Ако е така, злите езици предлагат на Есмер да се оглежда за нови татуировки по тялото му и в бъдеще да има едно наум, тъй като вълкът не менял нрава, а само татусите си. Ако мине под венчило с татарката обаче, Благой вярва, че ще започне нов живот, в който изневерите няма да имат място!



Друга често подхвърляна в светските среди тема, свързана с Благой, е по повод неговата сексуална ориентация. Освен че поддържа метросексуална визия, Георгиев е бил забъркван и в сексскандали с мъже. През март 2011 г. се носеше слухът, че Благо е тормозен от известен сред нощния живот на столицата представител на гей средите, който непрестанно го притеснявал с неприлични смс-и и позвънявания.