Според козметичните компании те имат перфектните лица - това доказват постоянните договори за реклама на продукти, които подписват.

Хората също са съгласни, че Черил Коул и Дейвид Бекъм са идеални примери за "красив" мъж и "красива" жена, пише "Дейли Мейл".

Изследователи помолиха 100 доброволци да създадат образ на привлекателен мъж или жена, като използват полицейска електронна техника за разпознаване на лица.

Когато съвършените черти бяха сравнени с тези на истински звезди, лицевите пропорции на госпожица Коул идеално съвпаднаха с тези на перфектното женско лице, а тези на Бекъм – с мъжкото.

*Чертите на Черил Коул идеално съвпаднаха с тези на перфектното женско лице, а тези на Бекъм – с мъжкото

Доктор Крис Соломон, който беше начело на изследователския екип каза:

"Съвпадението между лицето на г-ца Коул и идеала е поразително.

Тя притежава толкова много от идеалните черти – големите очи, по-тесния от обикновено нос, малката, но сочна уста и високите, тънки вежди.” 

"Единствените й несъвършенства бяха брадичката и челюстта, които бяха по-широки от считаните за идеални пропорции, но това са несъвършенства, които повечето от нас не биха имали против да притежават.”

Бекъм се оказа, че има съвършените нос, очи и усмивка:

"Единствените несъответствия с идеала са малко по-тясната челюст и това, че веждите са малко по-надолу от идеалното”, каза Доктор Соломон.

Изследването, което трябваше да се проведе когато филма "Красавицата и Звярът" беше пуснат в блу рей формат, стигна до консенсус за това какво е „красотата”.

Идеалните жени трябва да имат гладка кожа, големи очи, сочни устни и тесен нос.

Мъжете се нуждаят от бистър тен, видими, но не изпъкнали скули, тясна долна част на носа им, очи с плътен цвят и малка хармонична челюст.

Проучването, обаче, откри, че много от запитаните доброволци не биха искали бъдещия им партньор да има перфектното лице.

Много мъже казаха, че едно идеално женско лице всъщност би изглеждало "студено" и "безжизнено".

"Това значи, че ние възприемаме "перфектната" красота не задължително по същия начин както приемаме това, което е постижимо и желано в един партньор", каза Доктор Соломон.

Снимки: Getty Images/ Guliver