Доктор Неделя Щонова се показа в необичаен външен вид в социалните мрежи. Водещата на „Духът на здравето” пусна своя снимка в къса пола, въпреки че по принцип предпочита строгото консервативно облекло, при която дължината е до коляното. Поводът е годишнината, която телевизионерката празнува. „7 октомври. Точно днес преди 20 години беше първият ми ефир. Тогава в България почти никой не говореше за научно базирана медицинска журналистика.

Върнах се от Щатите, от специализация във Weill Cornell Medical Center, New York - Presbyterian Lower Manhattan Hospital. И си казах, че ще създам здравно предаване, което помага на хората….Всичко през тези 20 години ми е скъпо. И болките, и битките, и сълзите, стрелите, измамната наивност, безсънните нощи, както и капризите на част от хората по пътя.

Разни хора са се опивали да ме спъват, да ми пречат... странните вкусове и настроения в нашето време могат с лекота да разрушават неща, посветени на върховния смисъл, здравето и изобщо на всичко истинско. А животът и смъртта са най-истинските и скъпи неща. Не диамантените копчета за ръкавели и не обеците от смарагд”, философства лекарката.