Какво поведение показва Мария Бакалова пред камерите и какво е в действителност, впечатленията си разказа един от най-оборотните ловци на автографи - учителят по география Тодор Петров. Според думите му е било много трудно да стигне до снимка с именитата българка на фестивала в Кан, а в същото време с лекота се щраква с наистина отвърдени имена в Холивуд като Шарън Стоун и Салма Хайек.

"Дори мога да кажа, че това беше най-трудната снимка на фестивала, колкото и странно да звучи. Очаквах го донякъде, тъй като горе-долу съм я срещал в София. Тя живееше във входа на една моя приятелка и оттогава ми е странна. От други журналисти разбрахме, че тя ще има интервю с българска медия в 10 часа и отидохме на място. Интервюто беше започнало, а тя недоволстваше, че има само българи на мястото", разказва даскала. 

Тодор все пак успява да се щракне с Мария.

Бакалова била с цял екип антураж, асистенти, мениджъри, включително и фризьорът на Парис Хилтън. "Не даваха никой да се доближи до нея. Единствените медии, които отразиха нейното участие, бяха български телевизии и един украински гей сайт. Други медии не присъстваха. Със зверски мъки успяхме да се домогнем до снимка с нея. Целият антураж правеше всички възможно да не се случи снимката", възмутен е Тодор.

Важно е да се отбележи, че нейната мениджърска компания е много добра, защото тя успя да включи Мара във "фотокол" (събиране на големи звезди заедно за снимки), разказа фена. "Направиха изключение за нея, защото филмът, с който участва тя - "Жените наистина плачат", e извън официалната програма, второстепенен и затова няма право на фотокол, но организаторите направиха огромен реверанс към нея. Дори за тези филми се минава през други странични входове и през един малък червен килим, както го наричаме ние - алтернативен", обяснява в интервю учителят.

Допълнителен плюс били снимките й с тоалета на "Луи Вюитон", които добиха широка популярност в най-големите модни сайтове, като нейна снимка влезе в топ 5 от кинофестивала. "За жалост, когато ни видя, тъй като знае, че сме българи, изпадна в паника", заключава разочарования почитател. В същото време той и още други автографаджии се оказали спасителен вариант да напълнят залата, в която се излъчвал българския филм. "Залата беше полупразна и за да не изглежда така, бяха докарали масовка от французи, имаше и голяма българска група, нашенци, които живеят във Франция, които имаха голямо желание да видят, да се снимат и да разговарят с Бакалова. Дадоха ни и на нас безплатни билети. Обаче след края на филма Бакалова изпадна в паника и се затвори в тоалетната на киното. Организаторите на събитието накараха охраната да изкара със сила цялата публика от салона", коментира още случилото се в Кан нашенецът.

По искане на мениджмънта на Бакалова, който не искал тя да се среща с почитатели, да говори, да дава снимки. Самата мениджърска фирма вероятно я принуждава да го направи, предполага Тодор и не скрива реакцията на околните: "Българите бяха много разочаровани, защото се надяваха да я доближат и да говорят с нея, а всъщност ни изгониха. Казахме на французите, които бяха на прожекцията, да опитат да се снимат с нея по-късно, те са я изчакали до хотела, но тя им е отказала. Бяха шокирани и питаха на каква се прави тази, при положение,че имат снимка с най-големите кинозвезди от фестивала. Майка й също беше там и й каза да ни обърне внимание, защото сме българи, но тя не пожела. Беше грозно да ни махнат така от залата, можеха да ни обяснят нормално. От всичко, което видях, мога да кажа, че това момиче не е готово да е звезда и за славата", категоричен е той.

Все пак успява да я приклещи за снимка в друг момент, когато й споделил, че е бил учител на нейната приятелка, певицата Мила Роберт. "И тя ми отговори: "А, добре". Това беше. На другия ден тя беше поканена на събитието "Амфар", на което Шарън Стоун беше домакин, където също мениджърите й успяха да я позиционират добре, тъй като тя успя да попадне в голяма класация на топ 5 от най-добрите кадри за събитието", споделя Тодор и продължава с друга история: "По-късно една част от нашата група отиде пред хотела й да я чака, ние отидохме да чакаме други звезди. И неочаквано от този хотел излезе Нина Добрев, която не знаехме, че е там. После са стояли цяла нощ да чакат да се върнат, но не ги видели".