Към днешна дата Рики Мартин е омъжен мъж. Припомняме ви, че певецът сам разкри, че е минал под венчилото с приятеля си – Джоан Юзеф, но до неотдавна той криеше сексуалността си.

Латино музикантът призна, че е хомосексуалист през 2010-а, когато бе на 38, въпреки че доста години преди това осъзнал, че изпитва привличане към същия пол.

Причината да не разкрие ориентацията си години наред е опасението, че истината ще сложи край на кариерата му, сподели преди дни самият Мартин в телевизионно интервю.

"Отне ми време да го призная... бях заобиколен от приятели, които ми повтаряха "Недей, недей, не се разкривай, това ще е краят на кариерата ти", припомни си Рики Мартин и допълни, че думите са дошли от хора, които го обичат и му мислят доброто.

"Те бяха загрижени за мен и смятаха, че, казвайки ми това, ми правят услуга. Причината за съвета им е хомофобията, която оказва своето влияние върху всички нас", категоричен е певецът.

"Растял съм и съм възпитаван в култура, която те учи, че подобни чувства са ужасни, че са зли", допълва роденият в Пуерто Рико Рики Мартин.

 

Tonight with awesome Trevor.

A post shared by Ricky (@ricky_martin) on

За възможността певецът да е хомосексуалист се заговори още края на 90-те, когато известната телевизионна водеща Барбара Уолтърс притисна певеца до стената с поредица от неудобни въпроси, свързани с неговата ориентация. Изпълнителят, видимо неподготвен да отговаря на питания от подобно естество, не успя да реагира адекватно и това постави началото на твърдения от страна на пресата, че той е гей. Години по-късно Уолтърс призна, че съжалява за отношението си към певеца по време на интервюто и определени поведението си като неуместно.

През август 2008 г. Рики Мартин стана татко на Валентино и Матео - близначета, родени от сурогатна майка.

"Толкова съм щастлив! Каквото и да правят децата ми, независимо дали се смеят или плачат, това е като благословия за мен", споделя той в интервю.

Певецът разкри тогава, че точно родителството го е подтикнало да бъде смел и да сподели открито сексуалната си ориентация.

"Когато децата ми ме попитат къде е майка им, ще им обясня, че не всички семейства се състоят от майка и баща”, казва той гордо. "В някои семейства децата се отглеждат от две майки или от двама бащи, а има и семейства, където бащата или майката са сами", допълва Рики, който призна публично, че е хомосексуален през 2010 година.

"В един момент си казах стига вече, важният съм аз. Значимо е какво ме прави щастлив. Тогава се появиха и децата ми и се убедих, че трябва да се разкрия. Не можех да лъжа тези красиви деца", искрен е певецът.

Текст: Woman.bg