Певицата Жана Бергендорф се изплащи от композиторката Вида Пиронкова и пропусна телевизионно участие. В "Тази сутрин" днес гостува част от музикантите от групата Equinox, която ще ни представи тази година на "Евровизия". Липсата на лицето на проекта - Бергендорф, направи ярко впечатление, но имаше своето задкулисно обяснение.

Оказа се, че в предаването от началото на седмицата, главен коментатор е Вида Пиронкова, с която Жана има конфликт именно покрай кастингът за "Евровизия". Както HotNews неотдавна писа, дъщерята на художника Енчо Пиронков привлече за свой проект певицата от X-Factor, като идеята й беше с него да покори световният песенен конкурс. За съжаление тя претърпя провал, тъй като композицията й бе отхвърлена за победа. В същото време обаче Бергендорф се оказа част от друг проект за "Евровизия", с който в крайна сметка ще се яви на фестивала в Лисабон. Методът й на действия бе определен от Пиронкова като "двойна игра" и "предателство".

Именно заради назрялия скандал между двете, ексцентричната изпълнителка предпочете да пропусне участието си в обедния блок на бТВ. Зрителите останаха доста учудени от липсата на Жана, защото в групата Equinox, тя е единственото разпознаваемо лице. Запознати обаче разкриха, че липсата й си има причина и това е да не се засече с устатата Вида, която доста сосно я нареди в социалните мрежи и интервюта.

По време на участието им в "Преди обед" се разбра, че тази година в кастинга "на тъмно" е участвала и Рут Колева. Тя имала два проекта, но и те били отхвърлени по подобие на този на Пиронкова. Един от спряганите фаворити беше и песента на Дара, която според хора, които са я слушали била доста добро попадение за песенния конкурс, но уви не получила подкрепата на журито.