Умните хора казват, че най-краткият път между двама души е усмивката...

Точно затова дължиш на себе си да се погрижиш за безупречния й външен вид и да грееш и заслепяваш с блестящи зъбки, пише cosmopolitan.bg. Продължаваме със съветите за красиви зъби:

Подменяй четката си за зъби редовно

Без значение колко си доволна от последната си четка, подготви се да й кажеш сбогом най-много три месеца след първата употреба. Съществуват дори четки, които ти напомнят този факт. Влакната им променят цвета, докато я използваш и по този начин ти показват кога е дошъл моментът да се разделите.

Добрата новина е, че благодарение на честата подмяна имаш възможност да изпробваш най-различни видове четки и сама да определиш кой тип са най-ефективни в твоя случай.

Избелващата паста за зъби

Тя ти помага да се сдобиеш с блестящи бели зъбки, но за да получиш максимално избелващ ефект, ти трябва да отвърнеш на добрината й и стриктно да следваш основните ежедневни правила за почистване на зъбите.


Има много видове избелващи пасти и е изключително важно да избереш тази, която е най-подходяща за теб. Избери я според собствените си нужди като задължително вземеш предвид ежедневните си навици (да, дори и вредните). Ако не пушиш например, можеш да се насочиш към избелваща паста, а ако си пушачка, трябва да се спреш на такава, специално предназначена за пушачи, която ще освежава и дъха ти. Има хора, които избягват да четкат зъбите си по-усилено, защото имат проблем с кървящите венци или болки. За щастие, съществуват и специални пасти за чувствителни зъби, които освен да почистват и избелват, намаляват и болката.

Грижите не свършват дотук

Ако постигнеш целта си и усмивката ти стане толкова ослепителна и секси, колкото си се надявала, това не означава, че можеш отново да се поддадеш на изкушението и да се завърнеш към вредните си навици като кафето с цигара. Трябва да продължиш да полагаш грижи за усмивката си, за да не я изгубиш отново.

Вижте още:

Заслепи с усмивка! (част I)