В творческа почивка ще се оттегли певицата Заз малко след участието си на тазгодишния фестивал за съвременна френска музика „Франкофоли” в Благоевград.

Решението си тя обоснова с нуждата да отдели известно време на самата себе си.

„Работя, за да се науча да се познавам. Имам нужда от стъпка назад сега. От 6 години вече не съм се спирала, но ще го направя през декември”, обясни чаровната изпълнителка пред Нова тв. У нас певицата ще пристигне на 18 юни, когато ще развълнува публиката заедно с групата Nouvelle Vague.

„Елате щастливи, елате повече! Ще се забавляваме!”, призова звездата, чието рождено име е Изабел Жефроа. Псевдонимът си Заз тя избира сама, тъй като не желае да се появява в медиите с истинското си име. Преди да стане известна обаче французойката трупа опит на улицата.

„Хората обичат тази история. Този период за мен не беше началото, а краят. След това започва съвсем нова ера”, признава Заз. През 2006 година тя се мести в Париж, където вечер работи в кабаре:

„Спях през деня, а живеех нощем. Там имах чувството, че съм музикален чиновник. Доскуча ми и си тръгнах.” От този момент Заз попада на улицата – твърди, че успявала да си намира работа, но именно там намерила свободата. „За мен най-важното е да уча нови неща и да съм мотивирана да го правя. Започна ли да се оплаквам, значи това място не е за мен.”, откровена е певицата.