Бомбардират Зейн Малик със смъртни заплахи в мрежата, след като певецът пусна съобщение с текст #FreePalestine (Свобода за Палестина) в Twitter.

Любимецът на тийнейджърите отключи гнева на израелските си фенове, които го заляха със заплахи и призиви "да се самоубие".

21-годишният член на групата One Direction е мюсюлманин, израснал в Брадфорд, Англия. Майка му е британка, която приела религията на съпруга си пакистанец. Самият Зейн е чел Корана няколко пъти и е възпитаван да почита религията и културата на баща си.



Фенове на групата смятат, че с тази проява той със сигурност ще загуби много от почитателите си в Израел. Певецът ще разочарова и откривателя си Саймън Кауъл, който миналата година дари 90 хил. паунда на фондацията "Приятели на силите за защита на Израел".

Осъзнал, че ще предизвика грандиозен скандал, Малик изтри съобщението си минути по-късно, но гневните заплахи към него още не са отшумели. По-късно той написа "Нека се помолим за мир и скорошен край на конфликта между Палестина и Израел... Има ли надежда?"