Странна връзка имат Гала и Зeйнеб. Водещата на предаването „На кафе” и амбициозната й репортерка уж са си доста близки, даже ходят на съвместни ваканции, а тези дни се оказа, че отношенията им не са чак толкова безкористни, пише столичен вестник.

Откакто Зeйнеб с гордост обяви, че най-сетне ще има възможност да осъществи отдавнашната си мечта да променя живота на комплексирани жени, в телевизионните среди се заговори, че рубриката й „Мисия красота” удивително много напомня едно старо предаване на шефката й. Подобен, да не кажем съвсем същия проект, Гала реализира през 2007 г. под името „Пълна промяна”.

„От много време исках да направим нещо, с което хем да помагаме на зрителите, хем да сбъднем някаква тяхна мечта и да влизам в ролята на добрата фея”, въодушевено разясни Зeйнеб. Обяснението й автоматично бе изтълкувано като намерение да конкурира другите „добри феи” в родния ефир – Наталия Симеонова от Би Ти Ви и Ирина Тенчева от ТВ 7.

Гениалната идея на Зeйнеб е да дава възможност зрителите да променят нещо в себе си с помощта на пластични, естетични или дерматологични процедури. Амбициозната репортерка на Гала, която се прослави преди време с участието си в „Биг Брадър”, описа начинанието си едва ли не като своя оригинална идея и то дълго обмисляна. Няма как обаче шефката й Гала да не съзнава, че рубриката на протежето й звучи като копие на излъченото преди години предаване „Пълна промяна”. Именно блондинката бе водеща на формата и негов деен организатор.



През 2007-а проектът бе реализиран като риалити, в което се разказваха истории на жени, които отчаяно се нуждаеха от пластична операция, друг вид естетическа корекция или пък просто мечтаеха да се разкрасят, ей-така, от суета. За разлика от рубриката на Зейнеб, предаването на Гала, което има английска и американска версия, разполагаше с огромен екип, начело с психолога Мадлен Алгафари. Участничките бяха подготвяни за пълната си промяна от лекари, фитнес инструктори, диетолози, фризьори, гримьори и стилисти.

Достъп до такива специалисти ще имат и героините на Зeйнеб. Едва ли обаче техните истории ще бъдат разказани толкова всеобхватно и мелодраматично, нито пък ще бъдат представени в риалити, както направи преди време Гала. Водещата на предаването „На кафе” със сигурност отдавна е открила приликите между рубриката на подчинената си и предаването си „Пълна промяна”. Предвид радостта обаче, с която преди дни представи уж оригиналната хрумка на Зeйнеб, Гала най-вероятно й е дала благословията си, коментират в тв средите. И допълват, че няма как протежето й да реализира проект, ако блондинката е против.

Гала явно е решила да подкрепи дружката си в амбициозното й начинание. Това обаче не променя факта, че рубриката на Зейнеб може да мине за копие на вече излъчвано предаване.