"Земя на сенки" на Елизабет Костова /"Колибри"/ съживява трагична история от недалечното минало на България.

Въздействащият разказ свързва континенти, поколения и мирогледи, разкривайки потресаващо зло, превъзмогнато със силата на смелостта, благородството и състраданието.

През май на 2008-а американката Александра Бойд каца в България, принудена от спомените си и обзета от желание да изкупи вината за изчезването на своя брат. Почти веднага след пристигането в екзотична София у Александра попада урната с праха на непознат - Стоян Лазаров.

Тя започва да издирва близките му, за да им върне безценната реликва. Но докато пътува към другите и към себе си, разбулва драматични тайни, дълбоко заровени от компрометирания политически режим. Александра ще създаде нови приятелства, ще опознае чара на страната, която се опитва да излезе от постсоциалистическия лабиринт.

Елизабет Костова на 27, 28, 29 и 30 септември ще се срещне със своята публика в София, Благоевград, Пловдив и Бургас за премиерата на "Земя на сенки". Дебютният й роман "Историкът" до момента е с продаден тираж от над 5 милиона екземпляра. На български е преведен и вторият й роман -"Крадци на лебеди".