Жана Бергендорф се закле, че завинаги е скъсала с дрогата и даже има желание да помага на наркомани, защото те нямало как да се справят сами. Певицата, която се забърка в няколко скандала с арест, побой и шофиране под въздействието на забранени субстанции, призна в интервю за bTV, че никога не късно да станеш за резил. „На 31 г. си позволих да приема такива субстанции.

Само едно нещо искам да кажа на хората, които съдят – аз едно време съдех така моите приятели в квартала и много от тях за съжаление вече не са между живите. Има една поговорка – никога не е късно да станеш за резил. Това е истина и смятам, че хората трябва да бъдат малко по-отворени към този тип проблеми, които имат други около тях и че трябва да ги подкрепят, защото ако не е семейството, не са приятелите, тези които наистина те оценяват и те обичат… Ти без тях не можеш”, разказа тя пред Николаос Цитиридис.

Засега певицата няма конкретна идея с фондация или по друг начин ще помага на наркоманите, но е сигурна, че те имат нужда от помощ. “Искам да направя кампания, която да помага на такива хора, които са имали трудност с различни субстанции… Защото аз самата като човек, който е минал през този път знам колко е трудно наистина да се бориш с тези лоши навици.

Много ми се иска да получа подкрепата на още други хора като мен, за да можем да направим нещо красиво и да помогнем. Борбата е жестока и трудна. На мен ми помогнаха психиатри, доктори”, обясни Бергендорф.