Отличничката от X Factor Жана Бергендорф е най-желаният изпълнител за представител на България на „Евровизия”.

Това показват временните резултати в допитването на eurovision-bg.com, което включва 20 имена от поп, рок и фолк жанра.

Изпълнителката на „Невъзможни сме сами” води убедително с 23,29%, а след нея само с няколко процента разлика се нарежда друго откритие на шоуто по патент на Саймън Кауъл – Мирян Костадинов.

„Бях страхотно изненадана, когато екипът на „Вирджиния рекърдс” ми показа тази анкета, не съм очаквала такова нещо. Благодаря от сърце на всички, които са гласували за мен! Надявам се който и да бъде избран, да представи България достойно”, коментира пред „Монитор” Жана.

Любимият й артист, свързан с конкурса, е Лорийн и нейната Euphoria. Бергендорф обожава парчето и дори го пее по участия. Това лятото тя успя да се запознае с харизматичната шведка на фестивал в Банско.

Челната тройка на меломаните се изчерпва с Кристиян Костов, детето-чудо от Москва, чийто глас в момента звъни от тийнейджърските телефони с репликата „Искам да купя самолет на мама” (част от рефрена на „Вдигам Level” с Павел и Венци Венц). Гери-Никол, която зарадва родителите и СЕМ с въпроса „Яката дупара кой ша я бара?” от парчето „Готина и луда”, има почти 10% одобрение.

С това тя отвя артисти от калибъра на Графа, а в дъното на анкетата са три от грациите на фолка – Галена, Камелия и Алисия. Максимумът гласове за една от тях едва достига 2%.

Анкетата е дело на екипа на независимия БГ сайт за „Евровизия”, но финалното решение за музикалния ни посланик в Киев през май ще вземат от БНТ. Името на артиста ще стане ясно през март.