Отличничката от X Factor Жана Бергендорф мечтае да се пенсионира в Азия.

„Искам да умра там, да изживея старините си на този континент”, призна изълнителката на „Невъзможни сме сами” в „Черешката на тортата”.

Сантиментът й към тази точка на света идва от шестте години, които е изкарала в Южна Корея като вокалистка на група в бирария в Бусан, втория по големина град след Сеул. Жана попада е страната на рапъра Псай едва навършила пълнолетие и основния си опит като съзнателен музикант натрупва там.

„Много светли хора са корейците, винаги готови да ти помогнат. Показват страхотно уважение към всеки, особено към по-възрастните. Но те са програмирани да работят здраво и да гледат семейство”, обясни шарената птица на БГ попа.

По време на престоя си там Бергендорф научава езика, но все още не може да пише. Една от целите й в скоро врме е да запише кореистика не само заради грамотността, но за да попие и историята зад тази древна култура. Жана посрещна гостите си с тематична вечеря, като гвоздеят на вечерта бяха оризовото вино и свинското, което тя изпече на плоча върху масата.