Красивата изпълнителка впечатлява като Алиса и Лудия шапкар в специална фотосесия за благородната инициатива „Да оставим следи III”на сдружение „Кауза”

С огненочервените си коси и бунтарско, но същевременно женствено излъчване Жана Бергендорф преобръща традиционната представа за героинята на Луис Карол и се въплъщава в събирателен образ на Лудия шапкар (в ролята Джони Деп), Червената кралица (изиграна от Хелена Бонъм Картър) и самата Алиса (Миа Уасиковска) от филма на ексцентричния Тим Бъртън „Алиса в страната на чудесата”.

„За мен е привилегия да подкрепя кауза, която е близка до сърцето ми, и бих го направила отново. Удоволствие беше да работя с екип от професионалисти като Велислава Каймаканова-Ножарова и Силвия Стойчева, чиито ентусиазъм и вяра в постигането на крайната цел напълно споделям. Децата на България се нуждаят от по-добра здравна грижа и се надявам, оставяйки своите следи, да съм помогнала това да се случи”, сподели победителката в X Factor за участието си в инициативата.


Жана се присъедини към плеядата популярни български личности, които застават зад благотворителния арт-проект – Лили Иванова, Васко Василев, Асен Блатечки, Цвети Пиронкова, Мариус Куркински, Белослава, Мариан Вълев, Маша Илиева, Джоко Росич, Диляна Попова, Калин Вельов, Цветана Манева, Христо Стоичков и много други.

“Да оставим следи” на сдружение „Кауза” е кампания под патронажа на Христо Мутафчиев, която в своята трета поредна година има за цел събирането на средства за недоносени новородени, тежко болни деца и такива с инсулинозависим диабет към държавни здравни заведения в различни краища на страната. В началото на юни се проведе първият за 2014 г., но вече станал традиционен търг, на който от продажбата на фотографиите бяха събрани 21 060 лева.С паричните средства се закупиха два броя инкубатори с марка Dräger, модел: Isolette C2000, които ще бъдат дарени на неонатологичното отделение към УМБАЛ „Света Марина” ЕАД, гр. Варна и на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово.

За портретите от фотосесията на Жана Бергендорф ще бъде наддавано на следващия тръг,който е планиран за месец октомври. Междувременно, на уебсайта на организацията www.kauza.org ще бъдат пуснати в продажба с благотворителна цел и тениски с лика на талантливата изпълнителка.