Жана Бергендорф е на път да отърве кожата с минимални последици от скандала, в който се забърка преди 4 месеца, когато бе хваната да кара друсана с кокаин.

Огнената певица ще бъде съдена за това, че е направила ПТП, докато е била под въздействието на наркотици, но това ще стане едва наесен, пише столичен ежедневник.

Тогава приключва съдебната ваканция, заради която делото срещу нея зацикли. И това независимо от първоначалните изявления, че тя ще бъде съдена по бързата процедура, което се очакваше в седмиците след инцидента.



В периода до 1 септември съдиите разглеждат само спешни дела - наказателни, бракоразводни и други, в които не попада сблъсъкът на Жана със закона.

Протакането е, за да заглъхне малко скандалът и да може малката глоба, която се очаква да й наложат, да мине незабелязано от общественото мнение. Тогава ще има достатъчно информация около президентските избори и други актуални теми и Бергендорф няма да е във фокуса на обществото мнение, допълниха те.

Прокуратурата внесе обвинителния акт през април, а според него Жана може да отнесе най-много 5000 лева. Наказателна отговорност обаче певицата няма да носи, тъй като досега не е хващана да кара след употреба на опиати.

В същото време Бергендорф изкарва чудно лято на морето и в телевизионните студиа. Преди седмица известната със страстта си към веселите субстанции обясни в „Черешката на тортата", че не пие алкохол, с което предизвика подигравки сред запознатите с навиците й. Миналата година откритието на Саня Армутлиева не спря да шофира мини купъра си по морето след мощни купони, в които алкохолът се лееше богато.

Именно шефката на „Вирджиния рекърдс" обаче подкрепи Бергендорф и заяви, че ще я прати на лечение, за да измие срама. На това се дължал и новият имидж на чиста, който Жана гонела.
„Вярно е, че не пие, но това не означава, че не е под въздействието на наркотици", обясниха присъствали на партитата.