Ексцентричната певица Жана Бергендорф по чудо се измъкна суха по делото за домашно насилие, заведено срещу нея от бившия й приятел, танцьора Леандър Франциско Янес - Лео. Тя се отърва с глоба в края на май, а разследването срещу нея за притежание на наркотици беше прекратено. Всичко това съвсем не е случайно – певицата си е издействала амнистията, като се е съгласила да „снася” информация на МВР за наркозависими колеги от шоубизнеса и техните дилъри, научи Lupa.bg от свои хора във висшия полицейски ешелон.


Редкозъбата изпълнителка вече е предала на ченгетата солиден снимков и видео материал с нарко изцепки на свои колеги, които са й правели компания в забранените занимания. Назовала е и имената на половин дузина доставчици на кокаин, амфетамини и марихуана, които в момента са поставени под 24 часово наблюдение. Самата Бергендорф и семейството й пък се ползват от дискретна охрана от страна на службите, за да не бъде застигната разговорливата певица от отмъщението на посочените бандити.

Неприятностите на скандалната певица започнаха през август 2017 година, когато ексгаджето й подаде жалба срещу нея за домашно насилие. В нея бившият на Бергендорф се оплаква, че е тормозен физически и психически чрез електронни съобщения, уточняват от Районния съд. Процесът срещу Жана Бергендорф стартира през ноември миналата година, а по делото са насрочени две заседания, на които ищецът така и не се появява. От Софийския районен съд са принудени да дадат ход на едно от заседанията, на което пред магистрата се изправя единствено адвокатът на Бергендорф. Последва пауза в процеса. Делото трябваше да продължи през пролетта, след като бе върнато за доразследване на прокуратурата.

След като случаят е преразгледан, от държавното обвинение внасят нов иск в съда срещу Жана Бергендоф. С него прокуратурата се отказва да търси наказателна отговорност от пламенната певица. Така скандалната певица се спасява от престой в ареста между 1 и 3 години, ако бе призната за виновна. Сега от прокуратурата настояват на певицата да й бъде наложено единствено административно наказание.


За първи път червенокосата певица влезе в криминалните хроники именно покрай Лео. През 2015 година Жана Бергендорф бе задържана за 24 часа в Първо РПУ, след като в дома й в столичния кв. „Гео Милев” е открита марихуана. Ченгета влизат в жилището след сигнал за битов скандал между нея и гаджето й Лео. Тогава Жана Бергендорф се ожали, че често е ставала жертва на физически тормоз от страна на танцьора заради болезнената му ревност. Лео пък обвиняваше Жана за всички скандали помежду им. Танцьорът обяви публично, че в миг на пиянско и наркоманско умопомрачение тя го е бутнала и е счупила крака му, за което той си е извадил и медицинско.