Скандалната певица Жана Бергендорф напуска страната и най-вероятно ще сложи край на кариерата си като изпълнителка у нас. Това съобщава "България днес", позовавайки се на близки приятели на певицата по време на суматохата около ареста й в столичното Първо РПУ след катастрофа и употреба на дрога.

Още преди да се случи последният инцидент с нейно участие, Бергендорф обмисляла вариант да замине зад граница и да се откъсне от проблемите, в които се забърква в последно време - побоища, алкохол и наркотици.

По ирония на съдбата Жана за втори път се озова във въпросното РПУ. Този път след предизвикана от нея лека катастрофа, при която за щастие няма пострадали. Алкохолната проба на певицата е отрицателна, но направеният на място тест за дрога е дал положителен резултат за употреба на кокаин. Пред униформените Жана е заявила, че отказва категорично да даде кръвна проба и урина. По закон тя има това право, уточняват юристи.

Сред хората, които насърчавали Жана да замине за чужбина била майка й Анета. Още след първата изцепка, регистрирана в полицията, тя съветвала дъщеря си да избяга навън и да започне живота си начисто, тъй като у нас очевидно славата не й се отразява по най-добрия начин.

Източник: slava.bg, сн.: Х фактор