От котюр прическите тази зима ще са вдъхновени от японския стил, стана ясно по време на 17-ото годишно шоу на коафьора Любен Николов и неговия екип, озаглавено The dream.

Дузина розови вишни, характерни за Страната на изгряващото слънце, "разцъфнаха" в столицата, за да подсилят атмосферата на модното представяне.

Ревюто събра на котешката пътечка куп родни красавици, сред които Маги Желязкова, Ирен Онтева, Ваня Пейчева, Олга Модева, Гери Дончева, Елена Кучкова и Златка Райкова. Поп звездата Жана Бергендорф, която рядко дефилира на модни ревюта, успя да впечатли всички с уникалната си визия на японска гейша. Авторското шоу изправи на крака всички присъстващи, а най-много овации обра стилистът на моделите - намушелият Кристиан Пижов.



Деконструирани прически, много дължина на косата и екстравагантни конструкции ще бъдат актуални през новия сезон. Плитките също се оказват много модерни, като традиционните "шарки'" тип рибена кост се появяват по-рядко за сметка на по-екстравагантните варианти.

Източните прически, така характерни за Страната на изгряващото слънце, срещат европейската визия на модерната жена по един доста необичаен, но пък и царствен начин.

Всъщност японските елементи в спектакъла не са случайни - Любен Николов е заклет почитател на далечните пътувания и от години посвещава голяма част от времето си на екзотични страни и нетрадиционни култури, от които черпи стил и вдъхновение за прическите си.



Водещи на модния спектакъл бяха Ива Атанасова и доктор Станимир Хасърджиев. Шоуто бе закрито от уникалния глас на неповторимата Валя Балканска и вечните български песни „Излел е Дельо хайдутин“ и „Пустото лудо и младо“. Специален гост на елитното събитие бе и Наталия Гуркова, която благодари на Любен за невероятното приятелство през всичките тези години.

Любен Николов е сред най-любимите родни коафьори. Той стартира кариерата си преди повече от осемнадесет години.