Певицата Жана Бергендорф потъна в пълно забвение - няма участия, следователно и никакви приходи, с които да се издържа. Червенокосата изпълнителка съвсем се покри след провала на последното издание "Евровизия", където заедно с други трима изпълнители изпяха песента "Кости".


Международното жури не оцени подобаващо родната група и това подействало много зле на Жана. "Засега няма нови проекти", казва и самата певица. Тя е изпаднала в депресия, а единствените пари, с които се препитава, са издръжката от датчанина Стефан Бергендорф за 8-годишния им син Лео, който живее и учи в София.


Напоследък гласовитата Жана се мъчела по всевъзможни начини да се доближи отново до бившата си издателка Саня Армутлиева, шушукат под сурдинка в музикалните среди. Преди няколко години шефката на "Вирджиния рекърдс" скъса всички договори с Бергендорф и категорично прекъсна работата си с нея. Причината - несериозно отношение към поетите ангажименти, системна употреба на алкохол и дори лека катастрофа, причинена след употреба на наркотици. Самата Армутлиева неведнъж е казвала, че Жана е една от най-талантливите изпълнителки, които е открила по време на кастинг за музикално риалити.

източник: "България днес"