Победителката във втория сезон на X Factor Жана Бергендорф вече реализира и втория си сингъл. За новия проект и за живота след риалити шоуто тя говори в интервю, пише bliasak.bg.

- Жана, вече е факт и вторият ти сингъл - "Невъзможни сме сами". Разкажи ни малко повече за него. Кога се роди идеята и кои са "виновниците" за реализирането му?
- Изключително щастлива съм от факта, че имах възможността да запиша втори сингъл по музика и аранжимент на Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, които са автори и на „Самурай”! След успеха на този проект с продуцентите ми от „Вирджиния Рекърдс” решихме отново да предложим партньорство на този тандем. Те приеха предизвикателството с удоволствие и така се сбъдна „Невъзможни сме сами”. Красивият текст на Любо Киров пък даде завършения облик на песента.

- Какво е посланието на песента и има ли лична нотка в него?
- Може да се каже, че има и личен елемент, иначе нямаше да почувствам песента толкова своя. А думите са достатъчно красноречиви – когато обикнеш някого дълбоко и безусловно, става невъзможно да съществуваш пълноценно сам отвъд тази любов.

- Кога си се чувствала най-сама?
- В периода преди да вляза в X Factor.

- А кога нещо ти се е струвало невъзможно?

- Невъзможно ми се струваше дори участието в X Factor, после победата, срещата със Саймън Кауъл, работата със Саня... Толкова съм се страхувала от тези мечти, че дори съм плакала. Вече не ме е страх да мечтая.



- Как успяваш да съчетаваш работата по парчетата ти и ангажиментите ти в "Като две капки вода"?

- Трудно, въпрос на добра организация е. За това ми помагат много екипите на „Вирджиния Рекърдс” и на самото шоу.

- Започна в шоуто с желанието да спечелиш. Мислиш ли, че имаш шанс за победа и ако не си ти първа, кой ти се иска да стане победител?
- Не зная дали имам шанс, всички участници дават най-доброто от себе си и са страхотно талантливи. Бих желала, ако не спечеля аз, победата да е на Криско.

- С кого от колегите във формата най-много се сприятели?
- С всички се разбираме чудесно, получих поздравления за новото парче първо от Азис и Маца, после от останалите. Атмосферата зад кулисите е много позитивна, не се усеща, че се състезаваме на сцената.

- Криско и Ненчо вече записаха общо парче. Ти мислиш ли да направиш колаборация с някой от участниците? А с някой колега?

- Мечтая си за общ проект с Любо Киров, искам да запиша и песен с Криско, който много ме радва с това, което показва в „Капките”. Аз никога не съм се съмнявала в неговите качества, но сега той изненада и публиката с таланта си на музикант и артист. В момента работя по проект заедно с един от колегите от "Вирджиния Рекърдс", но още няма да издавам с кого точно. Мисля, че ще е приятна изненада за феновете.



- Тази година си номинирана в няколко от категориите за наградите на БГ Радио. Коя статуетка най-много ти се иска да притежаваш?

- Както казва моята колежка и приятелка Михаела Филева, наградата за дебют е много специална, защото се взима само веднъж в живота. А иначе, бих се радвала на всички награди – номинацията в категория „БГ Изпълнителка” е истинска чест за мен, а тези за текст и песен точно година след премиерата на „Самурай” биха донесли огромно удовлетворение на мен и на екипа, който стои зад проектите ми. Смятам, че музиката в съчетание с прекрасния текст на Руши Видинлиев, напълно заслужават обичта на публиката, която гласува.

- Какво щеше да се случи и къде щеше да си днес, ако не беше вторият сезон на X Factor?
- Пак щях да се занимавам с музика, но може би нямаше да съм на голямата сцена и да радвам толкова много хора.