Черна, лилава, руса, бяла и светлокестенява – това са само част от цветовете на косите, с които се появи Жана Бергендорф във видеото към новия си сингъл „Докрай”.

По-любопитен е фактът, че певицата взима решението да се подстриже пред камера до първи номер.

„Много исках да махна лошата енергия, защото вярвам в тези неща. Дори бих си обръснала главата, за да се пречистя тотално. Вдъхновението ми идва от негърките, които носят косите си по този начин, и имат много красиви вратове. Харесвам всичките бижута, които използват като аксесоари.”, споделя за „Монитор” Жана.

Изключително силното арт-парче е дело на норвежки хитмейкъри, а текстът е поверен на Венцислав Чанов, по-известен на хип-хоп феновете като част от тандема Павел и Венци Венц. „Венцара ми е супер близко приятелче, той ме познава. Създаде текст, в който всеки стих е преживян от мен. Идеята не беше просто да направи добър текст, а да се получи такъв, който да погленда и да си кажа: „Това съм аз”, сподели ексклузивно за „Монитор” Жана.



Сюжетът на режисираното от Люси Иларионов видео представя по фрагментарен начин различните емоционални състояния на Бергендорф. В едно от тях задачата й е да срине интериора на стая, която е строена два дни от екипа като декор.

„После цялата бях насинена, част от ноктите ми се счупиха. Имам и момент с няколко излизания от вана, символ на прераждането ми. Водата бе толкова студена, че на финала щях да се раzплача, не можах дори да си спусна крака да стъпя отвън на цимента.”, казва отличничката от X Factor. Идеен двигател на сценария е топ хореографът Милен Данков.

По записа на „Докрай” Жана работи с Люси Дяковска като вокален треньор. Певицата с плевенски корен и европейски успех изкарва в гласа на Бергендорф живец, който хваща за гърлото с първичността си.