Екшън звездата Жан-Клод Ван Дам отнесе остра критика от обществеността след като неудачно се пошегува с гей браковете в ефира на токшоуто "On n'est pas couchе", в който актьорът се срещна с френския министър Марлен Шапа, държавен секретар за равенство между половете , съобщава NME. 

Ван Дам каза, че жените, по негово мнение, трябва да раждат, а мъжете - да печелят пари. След това Шапа пита актьора за неговото отношение към гей браковете. Звездата неловко се пошегува - "Това е, когато мъже се женят за други мъже? Мъжете се женят, жените се омъжват, кучета се женят. Всички се женят и всички се развеждат.", каза актьорът, добавяйки, че и той има приятели гей.

Министърът каза в отговор, че гейовете са тормозени и бити, а трябва да бъдат третирани с уважение и да не се сравняват с кучетата. Ван Дам отговори, че е съгласен, но не във всичко. "Ако жените се женят за жени, а мъжете - за мъжете, откъде ще идват децата?", попита актьора.

След това предаване представители на канал LCI съобщиха, че френският Висш съвет за аудио визуална продукция е получил повече от 20 жалби от зрители по този въпрос. Много потребители в социалните мрежи нарекоха Ван Дам „хомофоб“, пише LifeOnline.bg.