Следващата седмица компанията в „Черешката на тортата“ поднася здравословни рецепти и полезни съвети, гарнирани с много шеги и спортен хъс в съревнованието за плакета. На старта, риска на първия ще носи авторът на рубриката „На твоя страна“ в „Здравей, България“ Георги Георгиев. Той влиза в кухнята под наблюдението на своята близка приятелка – Маги. 

Във вторник кулинарното състезание продължава амбициозната Емануела Толева. Тя посреща компанията в дома си, където преди началото на вечерта се вихри с пълни сили за победата. Красавицата показва завидни готварски умения и приготвя разнообразно и богато меню. Само част от блюдата са: зелена студена супа, ечемик с калмари, месо, увито в прошуто, и запечени зеленчуци за гарнитура. За десерта е заложила на здравословна веганска рецепта. Вечерта е изпълнена с интересни разкази и разкрития, а творческата изненада, която е подготвила, слага прекрасен завършек.

Третата вечер от седмицата диетологът Енджи Касабие впечатлява гостите със здравословна и трезва вечеря.  Вместо алкохол, Енджи поднася напитка, подпомагаща доброто храносмилане, а изненадата й първоначално леко притеснява участниците.

Следващ в кулинарното предизвикателство се впуска интериорният дизайнер Алекс Ковачев. На помощ за направата на вечерята се притича половинката му - водещата на Прогнозата на времето на NOVA – Гери Малкоданска, която вече е била победител в „Черешката на тортата“. Двамата също се стремят към плакета и с много любов приготвят великолепно меню. Въпреки че предишната вечер Енджи го изпреварва и поднася пица от карфиол, Алекс решава да не се отказва и да се конкурира с нейната. Дизайнерът пленява гостите със стилния си дом и аранжировка на масата, а в края на вечерта ги подлага на изпит, след който следват и награди.

Домакин в петата вечер е актрисата от криминалната комедия „Господин Х и морето“ Доротея Толева. Тя е любител на готвенето и приготвя много оригинална и интересна вечеря. На трапезата поднася: гуакамоле по рецепта на Джейми Оливър, кюфтенца от сьомга с мус от карфиол, тайландска салата, супа от кореноплодни. Десертът е тирамису по собствена рецепта. Вечерята е придружена с много смях, а подаръците, които Дори е приготвила, са персонални.