Даниела Мирчева - половинката на покойния актьор Петър Попйорданов-Чочо, сподели, че се е преборила със "страшна болест".

Пред "Нова" тя разказа, че на Великден отишла в храм "Александър Невски" и й било изключително некомфортно, защото за първи път се молела за себе си, цитира я "24 часа". Мирчева разбрала диагнозата, която не уточни, миналия декември.

"Благодаря на докторите, които преди се грижеха за Чочи, сега го правят за мен. Първо, те не ми дадоха време да го осъзная, после не ми дадоха време да падна духом и след това, какво пък, мен не ме е страх от смъртта, само заради Катето се борих и мисля, че се преборих. Не ме е страх, защото Чочи и баща ми са там", заяви Даниела.

Тя разказа и за Катерина, дъщеричката, която осиновиха с актьора. Детето пристига в семейството им седмица, след като той почина. Даниела призна, че с Чочо са правили няколко опита инвитро - неуспешни, и бързо взели решение да си осиновят дете. Катето е било първото, което са им показали и тогава. Попйорданов казал: "Тя много прилича на мен".

Даниела обясни, че Катето наистина е копие на Чочо, но все още я пази и не иска да показва нейни снимки.

"Връзката между тях е много силна, детето много прилича на него - емоционално, по мимики, няма никакво чувство за самосъхранение. Дори и външно прилича на Чочо - по очите, име леки трапчинки също като него, косата е същата. Бях обещала на "хъшовете" при първото ни излизане да я заведа в театъра. Те репетираха за 200-ното представление, много емоционално беше", разказа Даниела.

4-годишното момиченце вече има роля в "Хъшове".

"Мислех си, че никога няма да мога да гледам повече "Хъшове", но сега когато Катето играе, успях. И винаги плача - тя се научи да се покланя и когато започне да се покланя, аз започвам да плача", сподели Мирчева.

Даниела заяви още, че освен възпитанието на дъщеря й, другата й мисия е да не позволи хората да забравят Чочо.