Съпругата на Влади Ампов-Графа вече има художествена галерия, в която е открита и първата изложба. Doza Gallery е най-новото пространство за изкуство, събития и пърформанс в центъра на София. Създателките-жената на Графа Мария и нейната приятелка Милена обещават това да не бъде поредната галерия в София, а да се превърне в място за идеи, за хибридни проекти и искрени послания, които поставят реалните човешки проблеми в светлината на прожектора тук и сега.

Те знаят как това да се случи: след над 20 години в сценичния дизайн, продукцията и рекламата, Мария и Милена създават този дом за експерименти и добър вкус. Doza Gallery е галерия за нестандартните идеи. Тук ще виждате неща, които другаде са смятани за прекалено провокативни и смели. Тук няма да виждате само картини, нито само изкуство в чист вид. Тук ще виждате креативни решения, иновативни продукти и нови формати за срещи и събития. Doza ще търси и подкрепя нестандартни проекти като REFOBIA.

REFOBIA е първият проект в света, който ни кани да споделяме страховете си: да, налага се да говорим за страховете си. Да ги поставим в изложбените зали, на листа на илюстратора, на сцената и във всички прояви на изкуството. Това прави и REFOBIA – настолна игра с карти с оригинални илюстрации на българския художник Драгомир Костадинов. REFOBIA чупи леда в компанията, прави хората по-леки, по-близки и по-малко тревожни.

Изложбата показва 40 илюстрации на официални фобии, интерпретирани през оригиналния поглед на художника. В играта с карти участват общо 80 карти с илюстрирани страхове и 300 карти със смешни контексти, които поставят всяка фобия в нова ситуация, абсурден контекст и я обезсилват в смеха.