Шефката на модна агенция ''Visages'' Жени Калканджиева, която се радва на щастливо семейство, споделя каква трябва да е идеалната съпруга, има ли идеални хора и какъв е според нея идеалният мъж.

"Със сигурност идеалната съпруга за всеки един съпруг трябва да бъде хубава, да се харесва на мъжа си. Да бъде секси, да бъде поддържана, да не говори много, да бъде либерална и да дава свобода на половинката си. Да го ревнува, но много премерено.

Може да бъде една добра домакиня, да готви невероятно. Хубаво е да си има някакъв собствен бизнес, за да може да е ангажирана, да се занимава с нещо, за да не виси по цял ден вкъщи и съпругът й вечерта като се прибере да го натоварва с въпроси и разговори.

Идеалната съпруга трябва да бъде добра майка и да се грижи много добре за децата. Трябва да има всички контакти на всички майстори. Тя да се занимава с детската градина, училището, лекарите, с лекарствата, с майсторите, с ремонтите. Разбира се, идеална съпруга за мъжа е тази, която не му иска много пари.

Това, което казах дотук, е възможно, аз се справям и съм горе-долу такава. Това, което пропуснах, е никога да не предявява претенции относно хвърлените чорапи по земята, хавлиите на вратата, събутите дънки заедно с колана. Това са неща, които тя трябва да ги забрави.

Все пак всичко зависи и от мъжа. Българските мъже обичат кучки. Но не мисля, че идеалната съпруга трябва да е такава, тя трябва да е добра и мила. Трябва да има разбиране до мъжа. Хем да му бъде приятелка, хем да му бъде любовница, хем да му бъде майка, хем да й споделя като на сестра - това според мен е идеалната съпруга.

Разбира се, идеалната половинка може да не е омъжена, както много двойки живеят в днешно време. Напоследък много не се държи на бракове и сватби. Имам много приятели на по 40 и кусур години и още не са се оженили. Чак пък толкова да няма жени? Факт, че когато вечер ходиш по заведенията виждаш масово жени на групи.

Но да се върна към идеалната съпруга, тя трябва да бъде много хубава и много секси и същевременно хем да бъде свястна - да бъде единствено жена на мъжа си, хем всички останали да я харесват, а той да се перчи и да се гордее с нея.

Всичко това до някаква степен трябва да бъде заложено в характера на тази жена и впоследствие с опита и времето да се постигне. Не може да се родиш само генетично такава. Всичко е симбиоза. Не мога да разбера защо хората постоянно търсят някакви идеални хора. Идеални няма.

Имам приятел, който е изключително подреден и педантичен вкъщи. За него идеалната съпруга трябва да бъде много подредена. Тези неща зависят и от мъжа. Има мъже пък, които много се дразнят, когато жените им подреждат. Не могат да си разхвърлят като хората. Общо взето идеалната съпруга трябва да е хамелеон. Така да се напасва спрямо мъжа и неговия характер, че той да е доволен от всичко.

Но хората така сме устроени все да сме недоволни, все нещо не ни достига и щастието ни не е пълно. В интерес на истината жената дори да е много, много красива, да се поддържа и променя цвета на косата си, мъжете винаги ще искат още нещо допълнително. Колкото по-рядко се виждат двама души, толкова повече си липсват и се обичат. Дори и след 5 години идеални съпрузи няма.

Тук идва въпросът има ли идеален съпруг? Знаете ли откога го търсим! Аз и моите приятелки постоянно си говорим за това. Идеалният съпруг трябва да бъде хубав, мъжествен и невероятен любовник. Химията и външният вид са най-важни. Да не ни ангажира, да ни помага вкъщи, ако може да готви, чисти и пере. Да носи пари, да ни изненадва и да бъде романтичен, което напоследък много рядко се среща сред мъжете.

Да бъде подреден, да бъде чистник, същевременно да е предан и да говори с нас за темите, които ни вълнуват. Да не ни взима дистанционното на телевизора, да не гледа мачове, да не играе покер и да не виси по 5-6 часа в интернет. Толкова са много нещата, че започва да ми става смешно. Кой би могъл да бъде идеален?"

Източник: bliasak.bg