„Тези вежди, дето си ги пипала повече, отколкото трябва, ако те пуснем нататък нали се сещаш, че трябва да ги оставиш да израснат. Ако отидеш напред, разбира се. Няма да допусна Мис България да е с оскубани вежди".

Така шефката на модна агенция „Визаж" Жени Калканджиева се обърна към едно от момичета, дошли в Rainbow Plaza с мерак да стане новата Мис България. Шестата по хубост в света гледаше да се държи приятелски с момичетата, но по едно време яко се ядоса на две красавици, които ходеха по сцената като спънати коне. И стана сама да им покаже как вървят истинските манекенки. „Сега нека го направим заедно. Единият крак върху другия.

Погледнете ме мен и друг път не правете тази грешка", каза Жени. Макар и родила жена, Калканджиева изглеждаше готова за моден конкурс, за разлика от някоr кандидатки, които имаха доста отпуснати тела , нищо че бяха на по 18-20 години. Шефката на „Визаж" съвсем сериозно бе извадила секирата и падаше поголовна сеч дори и за най-малкото несъвършенство при някоя от кандидатките. Вероятно защото Жени е решила да не допусне да бъде избрана за победителка някоя като пернишката принцеса Антония Петрова.

Не едно и две момичета слязоха разплакани от сцената , защото си бяха позволили глупостта да си тупнат по една голяма татуировка на тялото. „Тези неща имате ли начин да ги заличите до ден два? Не. Тогава с вас ще трябва да се разделим. Можете да се пробвате на други конкурси, но не и на „Мис България", отсече Калканджиева. На друго момиче, което учи в Нов български университет, шефката на "Визаж" постави въпрос ребром: „Гледам те с черна коса. Това е защото сега черното е много вървежно или защото на теб цветът ти харесва?" Момичето призна,че цветът на нея й харесва и са й казвали, че черното й отива. „Който ти е казал това, те е излъгал", отсече Жени, а към нея се присъедини и другата част от журито.

Жени връщаше мераклийки за Мис, само ако не харесаше нюанса на боята, с която са покрили косите си. Особено
въртеше на шиш русокосите. Желаещите да станат Мис България от цялата страна бяха над 200. Но само 22 бяха допуснати до финала от строгото жури. Явиха се и някои познати лица - Гея Антонова, миналогодишната победителка в конкурса „Да бъдеш Мерилин - усещане за жена", демонстрира увереност пред комисията, но не беше допусната до финала, тъй като има договор с конкурентна модна агенция.
.