Шефката на "Визаж" Жени Калканджиева изрази искреното си възмущение относно сегашното състояние на модния бизнес у нас.

Според шестата по красота в света, положението на модата в България е трагично, споделя тя пред вестник ''168 часа''. Жени е разочарована, че вече няма ревюта, ангажименти, няма и дизайнери.

''Бизнесът просто умря. Падна и нивото на българските модели. У нас има над 100 агенции, които не правят нищо.

В същото време всяко момиче, което се кълчи на масата в чалга заведенията, казва, че е модел. Трябва да се знае кои момичета са модели, кои проститутки. Сега вторите са повече. Оцеляват проститутките, другите си търсят работа като сервитьорки. Има и хора като Митьо Пищова, които имат модни агенции. Какво общо има според вас Митьо Пищова с модата? Нищо" - коментира възмутената от случващото се Калканджиева.

Тя разкрива също, че смята да се оттегли от модния бранш, тъй като наистина не й се нрави цялата анархия, настъпила в последните години. Жени допълва изказването си и с нещо, което отдавна се обсъжда - че повечето конкурси са пълна порнография, особено тези от типа на ''Мис Силикон'', ''Мис Дупе'', ''Мис Естествен бюст''...

„Какъв модел е момиче, което има изкуствен бюст, не е достатъчно висока, нито слаба, не изглежда нежна?!

Същата история като със Златка Райкова и Николета Лозанова. Те нямат дълги крака, даже напротив, в лицето имат нещо перверзно, а това не е моделско излъчване.", потресено заявява Жени, която преди няколко месеца бе нападнала плеймейтките.

Според най-успешната Мис България нашенките тотално освирепявали, като видят богат мъж и били готови да направят и челна стойка в кръчмите, информира ни blife.bg.

„Българката е мързелива, не й се работи, няма себеуважение, готова е на всичко за пари. Говоря най-вече за подрастващото поколение и именно това е най-тъжното. Има много момичета, които идват от провинцията, бедни са, израснали в патриархално семейство. Модата само им загатва един лъскав свят, за който да мечтаят. След това лесно се дават на първия чичко с малко повече пари и лъскава кола", завършва коментара си Калканджиева, която може би действително ще се оттегли от работата си като шеф на една дот най-големите агенции в България и ще се отдаде на спокоен семеен живот.