След драматичен дуел срещу Михаил Кирков, мястото си обратно в приключенското риалити Къртицата извоюва Жени Калканджиева.

Жени, обаче, не получи време да се порадва на успеха си, защото моментално беше изпратена в дома на ромското семейство, където ще прекара едноседмична изолация от останалите Заселници в Базата.

Бившата миска ще трябва да се съобразява с правилата и реда на Валя и Марин.

Емоционалното състояние на красивата българка продължава да е нестабилно, дори след като получи най-прекрасния подарък – среща със сина си Георги. През последните дни в Базата, тя избухна срещу Николета, обвинявайки я, че се опитва да промени самоличността на Велислава и да я превърне в свое подобие.

Към обвиненията на Жени се присъедини и Рут Колева.

Новата дружба между Азис и Деян Неделчев-Икебаната също не остана незабелязана и вече започна да се прераства в истинско приятелство, като двамата все по-често споделят ежедневни битови занимания.

Знаците и тайните кодове, оставени от продуцентите, още повече объркаха Заселниците и станаха повод за нови интриги. В Базата бяха оставени детска играчка, чувал с пръст, лист с пръстов отпечатък и бележка "Вовечни трохи в сласт". Тези следи може и да имат отношение към самоличността на Къртицата, но може и да са поставени за заблуда на Заселниците. Дали пъзела около самоличността на саботьора ще започне да се нарежда или взаимните подозрения ще се засилят още повече?