Престъпна група е опитала да открадне самоличността на Евгения Калканджиева и от нейно име примамва жертви, които да се снимат в порно клипове.

Набират момичета предимно във Фейсбук и им обещават големи договори във Визаж. Карат ги да се снимат и после почва изнудването.

Ето какво разказва Жени пред Нова телевизия:

"При нас постъпват постоянно сигнали, предимно от Пловдив. Измамници пускат обяви, че набират момичета за работа, като обещават между 2 и 10 хиляди лева на ден. Намират жертвите си по интернет, най-вече във Фейсбук. Представят се от името на агенция „Визаж”. По скайп се явява жена, която се представя като Емилия Петрова и казва, че е мой секретар. Карат децата да се снимат по бански, а след това... да останат само по токчета. Подала съм сигнали до прокуратурата.



Децата са записвани, после започват да ги изнудват, че ще публикуват снимките им, че ще ги разпространят в училище. Знам за над 20 случая – от Плевен, София и Пловдив. А това са случаите, които децата са споделени с родителите. А има много други, за които не знаем. Електронната им поща дори е с моето име. Първо ги снимат голи, след което започват да карат децата да се самозадоволяват пред камерата. Те се впечатляват явно от името и мислят, че ще станат големи звезди. Предполагам, че тези кадри се пускат по порнографски сайтове. После ги принуждават да се снимат все повече и повече, защото иначе ще пуснат голите кадри на техни близки приятели.

Първият случай е още от 2014 година. Лично поисках среща с Бойко Борисов тогава, изпратиха ме в ГДБОП. Тази година вече ме извикаха в СДВР. Обиколих всички институции, проблемът е, че нещо между прокуратурата и разследването не е наред. Съжалявам, че не започнахме да работим с "Господари на ефира", но от МВР ме спряха.

Аз сама направих разследване. Адресът е в „Студентски град”. Намерих ги, подадох ги като информация, иззеха им компютрите, задържаха ги за 24 часа, след което ги пуснаха, но тези хора, въпреки това тази година продължават да търсят жертви и да тормозят момичета."

Жертва на измамници става и дъщерята на известната журналистка Мария Касимова. Преди дни непознат мъж се свързва с 16-годишното момиче през Инстаграм.

Единственото, което иска е тя да се яви с почти куфар с най-различни дрехи, да си вземе нейните гримове, включително и преса за коса. След чатовете идва и уговорката за снимки. Самата локация е просто в снимка в помещение отвътре навън, мъжът казал, че това е в Студентски град. Уговорката отпада, когато дъщерята на журналистката се разболява. Мъжът започва да се държи зле с дъщеря ѝ, псува я, твърдейки, че това е балкански манталитет.

Мария Касимова опитва да се свърже с агенцията и оттам дори твърдят, че с тях работи Ким Кардашиян. С нея се свързват дори по телефона, за да я успокоят. Мъжът казва, че е роден в Лос Анджелис, впоследствие се оказва, че дори не може да говори английски добре. Казва, че в България е от шест дни, че в Източна Европа било много трудно да си намериш красиви момичета, защото били.... много умни.