Жени Калканджиева определено умее да хвърля бомби в публичното пространство - ако не с коментар по актуална тема, то със сигурност с това, което й се случва в живота. Дори и да не е в ролята на коментатор или пък на участник в поредния риалити формат, шефката на "Визаж" пак приковава вниманието върху себе си. Този път обаче, с нещо доста неочаквано.

Шестата по красота в света, както честа я наричат, получи доста примамливо предложение, на което просто няма как да откаже. Жени получи шанс да участва във филм, каквато е и една от дългогодишните й мечти. 44-годишната красавица ще вземе участие в лентата "Ятаган" на режисьора Андрей Андонов, а премиерата на филма се очаква в началото на 2020 г.

"Това е първата ми толкова сложна и многопластова роля. Аз играя различни хора - веднъж съм властна и амбициозна, друг път съм общителна, мека и обрана. Леко подмазваща се на медиите и тяхното експертно мнение. Персонажът ми има различни лица, но като цяло се развива през целия филм", така представя Жени ролята си на шефка на Дирекция за борба с тероризма, която се издига до евродепутат.

В началото миската била доста неуверена като актриса, но с подкрепата на режисьора и целия екип на лентата, напреднала бързо. "Ставам все по-добра, не само като актьор, но и в кариерата на моята героиня. Трябваше да изиграя много и различни състояния, това ми беше много интересно. Експериментирах, наблюдавах се вкъщи", казва Жени за филмовия си дебют.

"Трудно ми е, защото трябва да говоря с много думи и сложни изречения, а да не казвам нищо. Даже Мариан Вълев ми каза: "Как си го научила този текст, защото той няма смисъл", добавя още през смях Калканджиева, която във филма си партнира именно с Мариан Вълев, а също и с Васил Василев-Зуека, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Китодар Тодоров.

Сред изненадите в актьорския състав на лентата са и актьорите Любо Нейков и Ники Илиев. Жени бързо се сработила с всички и даже ги впечатлила с актьорските си умения. Дори издава и как точно се е подготвила за сложната роля. "Наблюдавах как си държат ръцете, когато говорят. От Меркел взех тази студенина, когато е пред медии. Като български политик обаче трябваше да вкарам и гордост". Една от най-трудните й сцени е, когато трябва да се развика на своите подчинени Мариан Вълев, Стефан Денолюбов, Георги Стайков и Китодар Тодоров.

Любопитна подробност е, че Калканджиева получава ролята без кастинг. Поканена е да участва в "Ятаган" от режисьора Андрей Андонов и продуцентите на филма. И веднага, щом прочела сценария, приела предизвикателството. "Открих, че актьорската работа ми харесва и усетих тази магия на киното, за която всички говорят. Преди това никога не съм била амбициозна на тази тема, въпреки приятелството си с много продуценти. Но сега разбрах какво е да те запали магията на снимачния процес".

Сред най-интересните й сцени са тези с Васил Василев-Зуека, с когото преминават през различни етапи на връзката си. "Дори имаме и по-любовна сцена, в която стигаме до някакъв апогей, пише "Уикенд". С него през целия филм имаме едно надиграване, знаем, че си трябваме взаимно, но всеки гледа да надцака другия. Особена, фина игра на различни състояния на съмнения, на изучаване един друг, на близост и отдалечаване. Сложни професионални взаимоотношения, които в някакъв момент стават интимни", споделя още Жени