Шефката на модна агенция „Визаж" и новоизлюпена телевизионна водеща Жени Калканджиева започва антикампания срещу водещи козметични марки.

Шестата по красота в света си изпатила от фон дьо тен на световно известна и скъпа марка. Заради грима, по лицето й се появили множество малки пъпчици, пише kluki.bg

Калканджиева веднага се консултирала с дерматолог и се оказало, че е направила тежка и много сериозна алергия.

Много от момичетата от модната й агенция пък се оплаквали от некачествени сенки за очи, спирали, ружове и какво ли още не.

„Ще съдя въпросните марки. В момента се консултирам с адвокати. Искам да ми върнат парите. Но това няма да е всичко, защото ще продължа моята стара кампания: „Не на грима, да на естествената красота!". Аз самата спрях да си слагам какъвто и да е грим, дори когато ходя по вечерни партита.

Целта ми е жените да спрат да купуват гримове, да ги видя тогава как ще печелят с некачествената си стока!", разгорещено обяснила гледната си точка най-успешната Мис България, цитирана от в. "Шок".

Към каузата й вече се присъединили всички манекенки, които работят за нея, както и доста известни нашенки, все с положение в обществото.

Разбира се, когато е в телевизията, Жени Калканджиева няма как да отказва да се гримира, защото на екран това е задължително. Но поне се надява, че мазилата са качествени и подбрани.