Преди време Антония Петрова бе качила снимки от ваканцията си в снежна Швейцария. На тях Мис България 2009 е облечена с естествена кожа от горе до долу.

Фотосите предизвикаха остри реакции сред нейни почитатели и критици, които я обвиниха в жестокост спрямо животните. Коментарът на Антония под една от нейните снимки бе, че срещу нея се изправят псевдоморалисти. Тя обяви публично, че обича животните, a още повече обича да ги носи. Във форумите се появиха гневни нападки спрямо Антония, а някои дори поискаха да й отнемат короната.

Жени Калканджиева е организатор на конкурса Мис България в годината, в която Антония е избрана за най-красива българка.



"В момента няма как да бъде отнета короната на Антония, защото тя не е актуалната й носителка. Това може да се случи, ако тя е сегашната Мис България, в противен случай няма начин." разкри Калканджиева.

"В България няма такава силна и влиятелна организация като PETA например (Световна организация за защита на животните), която би могла да повлие на решението на организаторите на подобен конкурс. Такова събитие се е случвало само веднъж в световен мащаб преди няколко години".

Калканджиева е убедена, че мнението на гражданите в обществото не би могло да окаже такъв натиск, който да накара организаторите да предприемат подобно действие, пише blife.bg.

"Хората се подразниха най-вече на нейните телевизионни изяви. Антония се защити много добре, но както винаги бе изключително пряма. Точно това не се хареса на никой".