Скандални съмнения раздират съквартирантите във „ВИП Брадър” и част от екипа след предаването в понеделник, научи „Ретро”.

Тогава стана ясно, че най-много зрители са гласували в подкрепа на Евгения Калканджиева и съпруга й Стефан Манов-Тачо. Резултатът се оказа изненадващ както за продуцентите на шоуто и звездните съквартиранти, така и за феновете, тъй като мнозина смятаха, че двамата са аутсайдери, пише pik.bg. Коментарите и настроенията в публиката сочели, че двамата ще бъдат наказани за скандалното си поведение и изгонени от Къщата, затова обратът във вота породил подозрения, че той е купен.

От екипа на шоуто разкриват, че вече имало сериозни съмнения, че Жени и Тачо са уредили манипулация на гласуването с есемеси. Самата Калканджиева на няколко пъти се издаде сама, че много иска съпругът й да спечели формата и най-сетне да се докаже като мъж и да придобие самочувствие. Тя заяви, че победата би се отразила много добре на брака им, тъй като ще направи Тачо известен колкото нея и той вече нямало да страда от комплекс, че е нейна притурка.



Според бившата шеста по красота в света той имал достатъчно качества да се хареса на публиката и да докаже, че е нещо повече от неин съпруг. Освен това имала уверението на всичките им близки и познати, че ще гласуват за него, без да иска разкри още Жени.

„Напълно възможно е да се направи манипулация с есемесите, защото ние не можем да контролираме хората, които гласуват. Всеки зрител може да пусне колкото си иска съобщения, за когото пожелае. При нас се отчита само общият брой за даден играч и не знаем дали е подкрепен от 10 човека с по 100 есемеса или от 10 000 с по едно съобщение”, обясняват хора от предаването. Те смятат, че Жени може да се е уговорила с всичките си подчинени в модната й фирма да дават як вот за мъжа й и затова той всеки път да е с толкова голяма подкрепа. Огромен брой есемеси за Тачо имало всеки път, когато той бил на елиминации, включително по време на гласуването, което трябваше да реши дали да излезе от Къщата, след като удари любовницата си Зорница Линдарева.

„Ако трябваше да уважим зрителските гласове, Тачо нямаше да бъде изхвърлен след шамара по Зорница. Още тогава той се очерта като фаворит на публиката за наша всеобща изненада”, разкриха от „ВИП Брадър”. Именно това била причината Венета Райкова да прогнозира, че той ще спечели предаването.

Подозрително било за екипа и спокойствието на двамата съпрузи, които въобще не се тревожели, че са на елиминации и може да бъдат изгонени. Двамата се държали като сигурни финалисти и разигравали чутовните си скандали в Къщата, без да се тревожат от неодобрението на публиката. Това им поведение, както и високият вот в понеделник, накара и звездните съквартиранти в Къщата да заподозрат, че Жени и Тачо са си осигурили подкрепа навън.

„Не е за вярване, че тези двамата са най-харесвани. Има нещо много гнило в тази история”, изказала съмненията си първо Албена Вулева пред останалите участници. Влади Въргала, който отчаяно драпа за победата, веднага се съгласил с нея, но заподозрял в манипулация продуцентите, а не самите съпрузи. „Има нещо нагласено, защото първо го върнаха след скандалното изгонване, а после им дадоха мисия да ни тормозят, спечелвайки си имунитет. Защо точно тях?!”, коментирал актьорът. От екипа на предаването обаче са категорични, че Жени и Тачо въобще не били фаворити за финала и сценаристите смятали, че те много по-рано ще напуснат Къщата. Затова продуцентите не ги броели за победители и не ги толерирали.

Както писахме, от предаването побутвали единствено Иво Аръков и Ели Гигова. Богатата наследница на оръжейния бос Николай Гигов от самото начало имала уговорка с организаторите да стигне до финала и да не рушат имиджа й с неприятни клипове от къщата. Затова и излъчваните с нея кадри били малко и я представяли все в добра светлина. Фаворитът на продуцентите пък бил Иво Аръков, който трябвало да замести като лице на фирмата и на телевизията Орлин Павлов. Подобно на певеца актьорът бил млад и харесван от женската аудитория и можел да бъде използван във всички проекти на продуцента Нико Тупарев.

„Орлин спечели и „Денсинг старс” и „ВИП брадър” и се наложи успешно като лице. Такъв е и случаят с Иво Аръков и затова той е фаворит за победата”, обясняват от шоуто. Това била причината актьорът да бъде показван само в добра светлина в тв излъчванията на формата и досега да се спасява от елиминации.

Сметките на продуцентите обаче можело да се окажат криви, ако Жени е уредила още преди влизането си победата на Тачо.