Жени Марчева е свалила поне десетина килограма след развода със съпруга си Мартин. Само допреди няколко месеца водещата на предаването „Тази събота” по Би Ти Ви изглеждаше напълняла, подпухнала, отпусната и твърде повехнала като за жена, която всяка седмица излиза в тв ефира. Откакто обаче отново е мома, тя разхожда пред камерите фигура почти като на манекенка. А колегите й шушукат, че животът без мъж й се отразява много добре.

В продължение поне на две години Жени Марчева се появяваше на малкия екран толкова подпухнала и с така провиснал корем, че зрителите периодично я подозираха в бременност, макар че вече беше минала 45 години и има две деца. Журналистката, която дълго време бе известна със стройните си „баджаци”, както Николай Бареков нарече краката й в ефир преди време, бе стигнала момент, в който не приличаше на себе си.

Според слуховете, в телевизията са се чудели с какво да я обличат, за да не изглежда отблъскващо пред камерите, които и без това добавят поне по 5 килограма върху реалното тегло на хората. Говори се, че водещата е била притеснена от габаритите си, но единственото, което правела, за да реши проблема, било да държи папката със сценария си пред своя корем в опит да го прикрие.

Сега обаче от тлъстините й не е останала и следа. Жени видимо е отслабнала и се е разхубавила. За броени седмици тя е премахнала от себе си поне 10 килограма, което се отразява и на самочувствието, и на цялостното й излъчване в ефир. Каква е причината? Наскоро водещата разкри, че само преди няколко месеца е сложила официален край на своя 20-годишен брак. Отдавна се знае за проблемите във връзката с мъжа й Мартин, но телевизионерката се опитвала да ги преглъща заради доброто старо време и двете деца на двойката.

Недоброжелатели шушукат, че всички проблеми идвали от амбицията и кариеризма на Жени, която предпочитала да е на работа, вместо със своето семейство. Според нейни близки обаче именно проблемите в семейството са карали водещата да търси утеха в телевизията, където поне успява да държи нещата под контрол. Както често се случва в подобни ситуации, тя опитвала да компенсира с храна напрежението от нещастната си връзка. По този начин напълняла за отрицателно време, а слуховете, че може да е бременна, допълнително утежнявали проблемите й, писа Уикенд.

Това лято обаче Жени решила окончателно да се раздели с миналото и нещастния си брак, като в същото време успяла да запазила попечителството над децата, както и семейното жилище. Мартин се изнесъл и я оставил в дома, който заедно били градили. Според мълвата, той вече имал нова жена, с която планирал скоро да заживее. В същото време бившата съпруга прекарала лятната отпуска в обикаляне на курортите в страната ни и в Гърция без мъж до себе си. С нея са били единствено двете й деца.

Вместо да се депресира, че мъжът й вече има друга, тя изненадващо се успокоила, амбицирала се да отслабне и успяла да влезе във форма само за два-три месеца. Прясно разведената жена буквално е разцъфнала. В момента тя изглежда по-добре от своята колежка Диана Любенова, която традиционно минава за красавица. Според слуховете, макар да е взела децата, Марчева се е договорила с Мартин да си поделят грижите за тях. По този начин й оставало достатъчно свободно време, за да се занимава със себе си.
Дали обаче журналистката има нов мъж в живота й? Според слуховете, тя все още е сама, но предвид новия й външен вид не се оплаквала от липса на ухажори.