Евгения Калканджиева се сдобила с фалшива диплома по право, издадена от Югозападния университет в Благоевград.

По това време проф. Александър Воденичаров е бил декан на Правно-историческия факултет във въпросния университет.

„Жени има диплома за юрист, а не разбира бъкел от тази материя. Попитайте я за конкретен казус и ще видите как мига на парцали”, издават приятели на Калканджиева.

Миската обаче била толкова горда с фалшивия си китап, че извадила ксерокопие и го закачила в рамка в офиса на „Визаж”, съобщи сензационно „Уикенд“, пише hotarena.net. Заедно с Евгения Калканджиева под благия поглед на проф. Воденичаров, наричан „Благоевградския Макиавeли”, се „дипломират” цяла плеяда випове като отцепилия се от ДПС политик Гюнер Тахир, бившата шефка на Българското национално радио Поля Станчева, ексшефът на полицията в Благоевград ген. Богомил Янев и много други.

Те са записани по лично настояване на Воденичаров направо във втори и трети курс без да имат това право. Така по съкратената процедура виповете набързо се сдобили с дипломи на юристи. В този списък попада и бившият зам.-министър на вътрешните работи Камен Пенков. Той обаче стига и до други висини – грабва в края на обучението си научната степен „Доктор на юридическите науки”.



В скандал с фалшива юридическа дипломa от ЮЗУ се оплете и депутатът Ахмет Башев. Още преди да влезе в парламента, като кмет на с. Гърмен, той се сдобил с тапията за висшo образование. За нея платил 10 хил. лева, стана ясно по-късно, след като започна разследване. В него изплуваха доказателства, че Ахмед Башев не се е явявал на изпити и дори не е ползвал отпуск за тях, поне за да се хвърли прах в очите на обществеността.

Любопитно е, че при една от поредните проверки на митничарите на „Капитан Андреево” преди време също лъснаха фалшиви дипломи, издадени в Благоевград. Оказа се, че 20-тина от служителите са били на работа, когато са „полагали” държавен изпит по право.

Пламен Галев и Ангел Христов, наричани братя Галеви, също са висшисти, произведени от Югозападния университет. За разлика от множеството, юрнали се към правото, двамата си избрали нещо по-романтично – българска филология.

Двете бивши барети сигурно са имали основания за избора си – така или иначе тяхната юридичска подготовка е преминала през редица полицейски школи. Пламен Галев обаче е изкарал и курс на ФБР, при това не в Будапеща, където обикновено МВР изпраща кадрите си, а директно в САЩ, припомнят си негови бивши колеги.

Макар едва 5-годишен, Жени Калканджиева вече има ясни планове за бъдещето на сина си Георги. Пред съквартирантите си в Къщата на „ВИП брадър” тя твърдо се обяви против това отрочето й да се занимава с мода.

Опасенията й са, че ако това се случи най-малкото има вероятност хората да смятат, че е станало с нейна помощ. Отделно пък тя смятала, че мъжете нямат място в този бизнес, тъй като професията е феминизирана, а за капак и парите, които се изкарвали от мода, били жалки и недостатъчни.

„Съвсем наскоро имахме нужда от момченце-модел и сигурно 2 седмици не успяхме да намерим подходящото дете. Така обаче и не предложих Жорко, изпуснах цели 40 лева хонорар”, коментира Калканджиева.