Победата във „ВИП Брадър” за Жени Калканджиева и съпруга й Стефан Манов-Тачо струва правата за организиране на конкурса „Мис България”, научи „Ретро”.

Модната шефка, която притежава лиценза за избор на най-красива българка, предложила на продуцента Нико Тупарев тази година да правят кастинга заедно, но при условие, че тя спечели, разкриват дни преди финала хора от Къщата.

Жени Калканджиева се била подсигурила двойно, че тя и мъжът ще станат любими звезди на България, пише ''Пик''. Преди да влезе в риалитито тя призна, че няма средства да организира „Мис България” и има голяма вероятност за пръв път тази година той да не се проведе. Предишните две тя бе дала лиценза под наем на продуцентката Вили Сечкова, която го превърна в риалити шоу и Жени я консултираше. Договорът им обаче изтекъл и тя не искала да налива повече пари в начинанието. Самата Калканджиева пък нямала достатъчно средства да се справи сама, а никой продуцент не бил склонен да й плати наем за лиценза. Затова когато получила покана от Тупарев за „ВИП Брадър”, решила да се спазари.



„Тя е склонна да му преотстъпи правата без пари, ако бъде назначена за главен организатор с определен хонорар, а срещу това пък да спечели звезден имидж, връщайки си славата като победител във „ВИП Брадър”. Това е важно не само за нейния престиж и този на мъжа й Тачо, но и за модната й фирма”, обясняват запознати с уговорките й с Тупарев.

Калканджиева се е подсигурила и по друг начин, че ще спечели. Тя била уговорила свои подчинени и близки за пускат неуморно есемеси за нея и мъжа й. Именно по този начин двамата се измъкваха от всички елиминации в шоуто досега, въпреки че бяха сред най-номинираните за изгонване звезди в Къщата. Така планирали и да спечелят на финала. Единственото им притеснение било, дали на последните гласувания ще се зачитат многократни есемеси от едни и същи номера, защото в миналия сезон имаше подобен проблем и продуцентите умуваха дали да не анулират подобен вот.