Напрежението във фермата между Дони и Мария продължава да расте, а двете дами скоро няма да успеят да намерят общ език.

Варсамов пък не спира да тормози хората, които все повече започват да избягват неговата компания. Разговорите на фермерите все повече се завъртат около това какъв език трябва да се използва, защото напрежението вътре вече не се издържа. Сред най-докачливите се оказват Дони и Варсамов.

Обидчивостта на Мисис Баба идва и от факта, че тя не може да приеме някой да я командва. Неин защитник в ситуацията се оказва... Варсамов, който негодува за обидите по неин адрес, но не спира да обижда останалите. Неговата преценка за хората и ситуациите става доста крайна и той започва да обвинява за положението дори Мустафа.

В защитата и разсъжденията си Варсамов стига до там, че дори нарича Нора и Рая безмозъчни и безгръбначни животни. Бившият затворник приема Рая за малка и невинна, дете – в което няма злоба без да знае за думите й относно Дони– „Абе много злобна жена, въобще не ми харесва... Толкова съм се озлобила. Толкова е антипатична, не харесва на никого или поне се харесва само на мъжете.”

Изтерзана от ежедневието Дони разголва душата си пред другия ратай – Веселин. Мисис Баба споделя с него как всяка нейна връзка трае около три години. Последните тя е прекарала в село до Ихтиман, където създава много неща, но след това се отказва, закото връзката е била обречена. С кого още е имала взаимоотношения Мисис Баба зрителите ще видят тази вечер.