Супермоделът Жизел Бюндхен направи последното си модно дефиле на същото място, където някога започна.

Това стана на Седмицата на модата в Сао Паоло, където преди 20 години бразилката за пръв път се качва на подиума. Тогава тя е едва 14-годишна, днес е на 34.

Бюндхен "отвори" и "затвори" модното дефиле на родния бранд Colcci, като по този начин и затвори този цикъл от живота си. Обляна в сълзи, красавицата мина на два пъти по пътеката под бурните аплодисменти на публиката.

На първия ред пък плачеха родителите й и приятелите. Единственият, който не плачеше, а се радваше, бе съпругът на Бюндхен - Том Брейди, състезател по американски футбол. Защото любимата му вече ще има повече време за него, пише БГНЕС.

Том и Жизел имат две деца - Бенджамин и Вивиан. "Спирам с манекенството тъкмо заради тях - децата и съпруга ми. А и тялото ми вече ми казва, че е време да спра. Реших да го послушам", заяви още миналия месец Бюндхен.

През 20-годишната си кариера може би най-известната бразилка е дефилирала за най-големите модни къщи като Alexander Wang, Balenciaga, Carolina Herrera, Chanel, Louis Vuitton, Valentino, Versace and Victoria`s Secret.

Бюндхен е най-високо платеният модел в света за последните 8 г. Само за 2014 г. тя е спечелила 47 млн. долара. Наскоро бразилката подписа 25-милионен договор с американския производител на спортни облекла Under Armour.