Жизел Бюндхен е най-скъпоплатеният модел в света. През 2006 г. печели 33 милиона долара, а състоянието й се оценява на 150 милиона.

От дебюта си на модния подиум до момента Жизел участва в рекламните кампании и ревютата на всички световноизвестни дизайнерски къщи - Кристиан Диор, Баленсиага, Долче&Габана, Мисони, Версаче, Селин, Живанши, Булгари, Валентино, Ралф Лорън, Зара, Клои, Луис Вуитон, Виктория Сикрет и др. През май 2006 г. тя сключва рекламен договор за няколко милиона с компанията Apple Computer за промотиране на новата линия компютри "Макинтош".

Жизел има собствена марка обувки, наречена "Ипанема" и притежава хотел в южната част на Бразилия. Освен това тя има своя колекция бельо, носеща нейното име и разработена от компанията H&M.

Дебютът на Жизел на големия екран е през 2004 г. във филма на Люк Бесон "Такси". Тя има и епизодична роля в "Дяволът носи Прада". "Не бих се отказала от моделството, за да стана актриса" - твърди Жизел. "Харесва ми да се снимам във филми, но имам много важни договори и ангажименти като модел. Все още съм млада и ми харесва това, с което се занимавам, но вярвам, че човек трябва да се възползва максимално от предлаганите възможности. В крайна сметка повечето хубави неща в живота се случват само веднъж."

Най-коментирана е връзката на Жизел с филмовата звезда Леонардо ди Каприо. Двамата са заедно почти 5 години и на няколко пъти се събират и разделят. Бюндхен придружава актьора на церемонията по раздаването на наградите Оскар през 2005 г., когато той е номиниран в категорията за главна мъжка роля за филма "Авиаторът". Няколко месеца по-късно те се разделят. Сега красавицата е щастливо омъжена и има дете от звездата на националната футболна лига Том Брейди.

- Лесно ли е да бъдеш толкова известна?

- Не е лесно, но се научих да се справям с това. Зависи от самия теб. Аз съм ок с това.

- Какво мислиш за Наоми Кембъл?

- Много я уважавам! Тя е същинска дива котка.

- А коя е по-добра - ти или тя? Все едно питам, Слънцето или Луната, но все пак...

- Аз съм по-добра! Хаха, шегувам се... Всяка носи своя индивидуалност.

- Смяташ ли в скоро време да се завърнеш на модния подиум и отново да те видим като един от ангелите на Виктория Сикрет?

- Още не съм решила... Ще видим, може би.

- Кой е твоят приоритет в момента?

- Първата ми работа сега е да бъда майка. За този момент това е най-важното за мен.

- А как е малкият ти син - Бенджи?

- Бенджи е добре. Мноооого е сладък много го обичам. Той е моят живот!

- Как успяваш да изглеждаш толкова уверена на подиума? Стъпваш така, сякаш целият свят е в краката ти.

- Благодаря ти! Увереността трябва да присъства във всяка една жена.

- Дай твоя съвет към дамите, които искат да бъдат толкова красиви и уверени като теб...

- Увереността е чувство, което не зависи от това как изглеждаш, защото всяка жена е красива. Просто да бъдат уверени!