Топ моделът Жизел Бюндхен вече има нова кауза в живота си.

Дамата, която бе наскоро в Африка се е разчувстала след срещата си с бебета-слончета по време на престоя си в горещия континент

Една от най-богатите манекенки в света дори призова почитатели си да дадат гласност на проблема с избиването на бозайниците, чиито кости и месо са трофей за много ловци.

Жизел била толкова развълнувала, че споделила емоциите си в блога си: „Чувствам се толкова благословена заради времето, прекарано с тези нежни гиганти. Срещнах едно бебе-слонче, което беше само на два месеца. То докосна сърцето ми. Беше срамежливо, изплашено и още страдаше за майка си. Още не беше готово да се социализира с останалите членове от осиновилото го стадо".

„Беше толкова сладко,търсещо любов и закрила. Един от моите приятели успя да го прегърне. За мен беше невероятен подарък, че успях да се срещна с тези фантастични бозайници", бе написала манекенката, която публикува снимка на уникалната среща

Бюндхен обясни, че слоновете са сред най-умните бозайници. „Когато бях в Африка, разбрах, че слоновете са страшно интелигентни животни. Трябва да бъдат опазени, защото може да изчезнат", разтревожено апелира красавицата към всички.