Жулиет Бинош пристига у нас, за да участва във филма „Никой не иска нощта” (Nadie quiere la noche).

Снимките започват в края на май и ще продължат до средата на юни.

Лентата е копродукция между България, Испания и Франция. Режисьор е Исабел Кошет. Сценарият е дело на Мигел Барос. Изпълнителен продуцент е Андрес Сантана, който започва работа по филма още преди две години. Копродуценти са испанката Антония Нава и българите Ариел Илиефф и Димитър Гочев.

Заедно с френската звезда в страната ни ще пристигне и холивудският актьор Гейбриъл Бърн („Стигмата”, „Обичайните заподозрени”).Той е предложен на продуцентския екип от самата Бинош, която наскоро работила с него по друг проект. Към в каста е и японката Ринко Кикучи, позната най-вече с убедителната роля на глухонямо момиче в хита „Вавилон”.

Филмът ни пренася в 20-те години на миналия век и е вдъхновен от живота на полярния изследовател Робърт Пири (Гейбриъл Бърн). Основната интрига се върти около съпругата му Жозефин (в ролята Жулиет Бинош). Тя загърбва луксозния си живот, за да изненада мъжа си по време на неговата експедиция към Северния полюс. Желанието й я отвежда в едно от най-негостоприемните места на света. Срещата й с Алака (Кикучи), млада ескимоска, която очаква дете от Пири, преобръща живота и на двете жени. Първоначално за ролята на Йонас – колега на Пири и „ангел-хранител” на Жозефин, е бил избран Уилям Дефо. Поради здравословни проблеми актьорът е отказал участие.