“Буквално се влюбих във вашата страна. Може би защото имам източни корени, но почувствах България много близка до сърцето си”, призна френската актриса Жулиет Бинош на пресконференция в понеделник вечер в “Ню Бояна филм”.

Звездата от “Шоколад” и “Английският пациент” е у нас за снимките на “Никой не иска нощта”, но скоро отлита за Тенерифе, където продължава работата по новия филм.

Носителката на “Оскар” допълни, че след като разбрала, че ще гостува в страната ни по работа, била наясно само, че ще бъде в Източна Европа.

“Знам къде са Чехия и Словакия, къде е Полша. Знаех, че България е около Румъния, но трябваше да направя своето проучване. След като разбрах, че сте и до Гърция, възкликнах:



“Уау! Ще бъде горещо!”, заяви Бинош. Впоследствие френската звезда разучила малко от историята ни и за отношенията ни с Турция, Русия, Запада.

“Задавах си много въпроси и търсех отговори”, обясни Жулиет, която не скри, че покрай работата си е имала време да се разхожда из София неведнъж. “Исках да се запозная с околността, с ароматите. Научих и няколко думи като “добре”. Не искам да пропусна и “Мистерията на българските гласове”.

Това, което те са дали на света, е толкова много и толкова специално”, каза още френската знаменитост.