„Победителят ще е от моя отбор” – с тази заявка Любо, Мария, Заки и Саня посрещнаха отговора на въпроса:

„Кой на коя група ще бъде ментор?”

Ето какво определи жребият за съдиите в X Factor и какви бяха първите им коментари.

За втора поредна година Любо ще бъде ментор на талантите от 25+. Миналата година той отново отговаряше за претендентите над 25 години и точно сред тях намери и категоричният победител – Жана Бергендорф. „Очаквам зареждащи изпълнения на сцената! Надявам се и тази година победителят да е представител на моя отбор!”, не скри надеждата си Любо.

За първи път обаче Мария Илиева ще отговаря за момчетата (в предишните два сезона тя бе ментор на момичетата и на групите). „Отборът на момчетата е най-силният, който сме имали в българския X Factor и изборът ми ще е много труден”, коментира тя, като не пропусна да повдигне завесата и около човека, когото ще покани в Къщата на съдиите, за да й помогне да избере финалистите.

„Това е един много голям български артист, композитор и добър мой приятел. Очаквам тази година победителят да е от моя отбор”, сподели тя.

„Крайно време е и българският X Factor да бъде спечелен от група!“, така отговори дуетната половинка на „Авеню” Заки. Той не скри, че ще бъде много трудно, но и групите тази година не са за подценяване – „изключително добри са”, коментира той.

„Категорията, на която ми се падна да бъда ментор, е истинско предизвикателство. Надявам се да не остана без отбор бързо и съм устремил поглед към финала, а защо не и към победата”, даде заявка Заки.

След като миналия сезон имаше свой представител на финала в лицето на Атанас Колев, тази година Саня

Армутлиева ще търси победителя сред момичетата.

„Очаквам от момичетата да се целят високо, да се възползват в максимална степен от възможностите, които предаването ще им даде и всяка от тях да прескочи границите, които приема за възможностите си, без значение дали става дума за пеене, за артистизъм и сценично поведение или за характер. Аз съм готова и решена да ги подкрепя по всякакъв начин, за да им стигнат до финал и победа.“ заяви Саня.