2017 година в Холивуд премина под знака на разкритията в сексуално насилие.

Бурята обаче няма изгледи да стихне и ще продължи през новата година. Предстоящата на 7 януари церемония по раздаването на едни от най-престижните награди - Златен Глобус, ще премине в траурен цвят.

В знак на солидарност с жертвите на сексуален тормоз и поддържниците на движението #MeToo актрисите, които ще излязат на сцената, както и гостите на церемонията ще бъдат облечени в черно.

Това ще бъде и израз на несъгласието на жените, работещи в Холивуд с несправеливото заплащане. По-рано тази година много актриси дадоха гласност на този проблем във филмовата индустрия, а именно, че мъжете получават много по-високи хонорари, където много от тях намират една от най-сериозните причини за сексуалното насилие.

Същевременно, една от първите актриси, които дадоха гласност срещу действията на скандалния продуцент Харви Уейнстейн - Роуз МакГгауън, се скара публично с Мерил Стрийп, като я обвини в лицемерие.

След като многократната носителка на Оскар обяви, че също ще бъде в черно, Роуз припомни, че това ще бъде лъжа, защото Стрийп е била близка с холивудския продуцент и е казвала, че никога не е подозирала Уейнстейн в непристойни действия с нейни колежки, пише lifestyle.bg