Сладките приказки във фризьорския салон ги обичат и мъжете.

В едно студио за красота в София преди година и половина Златка Димитрова среща настоящия си приятел Мирослав, с когото живее заедно от миналия декември.

Той е взел сам решението да се раздели със съпругата си, докато тече последният сезон на "ВИП Брадър", в който участва и Димитрова.

Когато се виждат за първи път, освен двамата поне още пет човека седят пред огледалата в салона и разискват темата "Какво търсят жените в мъжете?"

Плеймейтката се включва в разговора, но какво е говорила - вече не помни. Бъдещото й гадже обаче я слуша внимателно и гледа само нея. Той следи всяка нейна дума и запомня плановете за следобеда - тя трябва да отиде в друг салон, откъдето си е поръчала козметични продукти за коса.

Точно там, по-късно в същия ден, влиза и Мирослав. Иска да се запознае официално със Златка, но тя не е вътре. Не са се разминали. А тя звъннала да каже на стилиста, че ще закъснее.

Мирослав решава спонтанно да плати поръчаната козметика и да остави телефонния си номер в салона.

Когато Златка разбира за случката, е много объркана. От една страна, се чувства приятно, защото за първи път непознат мъж прави подобен жест, а от друга - изпитва голямо неудобство. Заради второто - от чисто притеснение, тя не му звъни. Моли фризьора си да стори това. Но той забравя и не благодари на Мирослав от нейно име, каквото е желанието на Златка. Затова след няколко дни тя му пише кратък есемес: "Благодаря за жеста". И така започва тяхната кореспонденция.

По това време Златка няма приятел. В особен период от живота си е, защото само преди месец е загубила втория си баща - Димитър, който дълго време се бори с рак на белия дроб. "Но казват, че след всяко лошо нещо идва добро. Вярвах, че и на мен ще ми се случи", убедена е тогава Димитрова.

Докато си изпращат есемеси и се чуват по телефона, Златка не знае, че той е женен и има дете. През това време вече са изживели един романтичен уикенд на морето. Както всяко лято Златка е с майка си и своите племенници в лятната вила на семейството на Каваците, къмпинг "Смокиня". Там имат наследствен имот, който се намира на първа линия до морето.

Тогава Мирослав прави първата крачка, като я целува нежно на плажа. Разказват си един на друг първите им впечатления - те се оказват абсолютно верни. "Готин е, с чувство за хумор и много говори", описва Златка Мирослав в онзи фризьорски салон. В същото време и той си помислил: "Много е добра, земна и грижовна. А и много красива."
В първите 3 седмици от връзката им всичко е прекрасно. Но след това тя научава, че Мирослав има семейство. "За първи път попаднах в такава ситуация - да имам връзка с обвързан мъж.

Почувствах се много неприятно. Едва ли има някой, който може да дели любимия си с друг човек. Вече бях и влюбена. Много пъти сме разговаряли откровено на тази тема. Аз съм му казвала, че не мога да живея така. Когато искам да му звънна и да му споделя нещо, не мога, защото знам, че той е със семейството си", спомня си Златка от онзи период.

Хубавицата домакинства в къщата на “ВИП Брадър”.

Този разговор двамата водят и през септември, малко преди старта на "ВИП Брадър". Плеймейтката му казва, че дори е по-правилно да се разделят. Въпреки че двамата изобщо не крият връзката си. В телефона си Мирослав е записал Златка с истинското име. Излизат заедно по ресторанти, тя познава приятелите му, дори и бизнеспартньора му. Мирослав се занимава със строителство и има отделен бизнес с лавандула.

Именно по време на участието на Златка в риалити формата Мирослав взема решението, че иска да бъде с нея. "Разбрахме, че е по-добре човек да изживее живота си, както иска, а не по начин, който повечето хора смятат за правилния. Няма по-хубаво нещо от това. Аз сякаш извлякох от къщата на Биг Брадър най-много дивиденти, дадох си сметка за много неща. Чувствам се победител в този смисъл."

От няколко месеца двамата живеят заедно, а Мирослав се разделя със съпругата си. Все още не са разведени.

От брака си той има 8-годишно момче. Златка познава детето му, за него тя е кака Злати. Прекарват времето си заедно в разходки, гледат всички нови филми на кино. Един ден Мирослав отива в мола без Златка. Има среща със свой приятел. Непознати обаче го заобикалят и той чува: "А, вижте, това е на Златка приятелят!" Откакто са заедно, все по-често го разпознават. Подобна случка има и от магазин в Кьолн, където двамата бяха на ваканция миналата година.

Мирослав вече е запознал приятелката си с част от роднините си. Все още Златка не се е срещала с неговата майка. Той е изгубил баща си преди 2 години, горе-долу в периода, в който умира и таткото на Златка.

Маргарита Червенкова - майката на Златка, познава Мирослав и много го харесва.

"В началото, когато разбра, че има семейство, не одобряваше връзката ни. Но сега ме вижда, че съм щастлива и е спокойна за мен."

Вечеря на свещи, масаж с етерични масла и голяма кутия, пълна с шоколадови бонбони - Златка постоянно измисля такива неща, с които да го изненада. В началото и той е учуден, но вече знае - всяка сутрин тя става и първо му приготвя закуска и кафе.