Макар да не обичат да ги наричат с нарицателното ''Златките'' двете моделки имат много повече от едно и също име. Освен общ бивш приятел - самбиста Благой Иванов, за кратко двете водиха обща телевизионна политическа рубрика и бяха с еднакъв цвят на косата.

Моделката Златка Димитрова, известна още като Златка Black, смята, че тя и доскорошната ѝ врагиян Златка Райкова вече са добили популярност у нас, сравнима с тази на министър-председателя Бойко Борисов. ''Медиите могат да си пишат каквото поискат. То излиза че станахме известни колкото Бойко Борисов - всяка седмица пишат за нас и после всички говорят, че ние сме си правили реклама!

Жълтите таблоиди си правят PR на наш гръб'', коментира Димитрова, запитана дали ще стартира общ бизнес с Райкова. Брюнетката заяви категорично, че двете нямат обща фирма, нито смятат да правят такава. Тя сподели, че е страшно възмутена от постоянните упреци, че с Русата Златка си правят безплатна реклама на гърба на общия им бивш - Благой Иванов-Багата, който беше намушкан почти до смърт, като демонстрират фалшива загриженост и съпричастност!

Това е грехота и е недопустимо! Според новата му любима - Любина, чиито живот въобще не ме вълнува ние си правим PR, а техни лични снимки изтекоха в медиите. Как и откъде? Нормално е да бъдем съпричастни. С този човек съм била толкова време, живели сме заедно, как бих могла да не се вълнувам от състоянито му днес. Човек с човек се среща'', емоционално обяснява Черната Златка, цитира сп.Блясък.